Politie Haaglanden

Persberichten 29 januari

Haaglanden, 29-01-2010

Inbrekers op heterdaad betrapt
Den Haag Twee inbrekers zijn donderdagavond 28 januari op heterdaad aangehouden toen ze bij een woning aan de Therese Schwartzstraat inbraken. De politie kreeg om 18.15 uur een melding dat twee mannen hadden geprobeerd in te breken bij een woning aan de Ridderlaan waarvan de bewoners op vakantie waren. Het tweetal stopte daarmee toen ze zagen dat ze gezien waren door een van de buren. Die belde de politie en gaf het signalement van de inbrekers door. Korte tijd later zagen agenten de twee verdachten op de Ary Schefferstraat lopen. De mannen hadden opvallend veel interesse voor woningen. In de omgeving van de Therese Schwartzstraat raakten de agenten de mannen kwijt. Twee agenten in burger die ook in die omgeving surveilleerden, hoorden hout kraken en renden naar de woning waar het geluid vandaan kwam. In de tuin van een woning aan de Therese Schwartzstraat zag een agent dat de twee verdachten bezig waren om de achterdeur open te breken. Toen de inbrekers doorkregen dat ze in de gaten werden gehouden, wilden ze er vandoor gaan. De politieagent maakte zichzelf bekend en hield een van de verdachten aan. De tweede verdachte liep met een schroevendraaier naar de agent toe en dreigde daarmee. De agent pakte zijn pepperspray waarna de verdachte wegrende. Tijdens zijn vlucht probeerde hij over een schutting te springen, maar viel daarbij op de grond. Vlak daarna werd hij aangehouden. De verdachten zijn een 38-jarige Hagenaar en een 19-jarige man uit Lisse.

Steekpartij bij benzinestation
Den Haag Vier mannen (19, 29, 16 en 27) raakten vrijdag 29 januari rond 05.00 s morgens in gevecht bij een benzinestation aan de Laan in Den Haag. Toen politieagenten arriveerden zagen zij dat de mannen nog in gevecht waren. Een van de mannen rende weg toen hij de politie zag. Een getuige wist de agenten te vertellen dat de vluchtende man in bezit was van een mes. Na een korte achtervolging werd de man (16) aangehouden. Het mes werd tijdens de fouillering niet aangetroffen. Later is het mes gevonden op een aangrenzend bouwterrein. Eén van de mannen had duidelijke steekwonden en is eerst door de GGD behandeld. De vier mannen zitten vast. De politie onderzoekt de zaak.

Automobiliste onwel
Den Haag Een 33-jarige automobiliste uit Den Haag raakte donderdagmiddag 28 januari tijdens het autorijden op de Soestdijksekade onwel en botste vervolgens frontaal op een bestelbus die uit tegenovergestelde richting kwamen rijden. De vrouw, die halverwege haar zwangerschap is, kreeg donderdagmiddag een black-out en raakte daardoor de macht over het stuur kwijt. Bij de aanrijding die daarop volgde raakten zowel de bestuurster als de inzittenden van de bestelbus gewond. De vrouw werd met onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de bestelbus, een 43-jarige Hagenaar, klaagde over pijn in zijn nek en zijn zoon over pijn op de borst. Beiden werden naar het ziekenhuis vervoerd waar uit onderzoek bleek dat hun letsel meeviel. De politie onderzoekt deze aanrijding.

Fietser breekt been bij aanrijding
Den Haag Een 60-jarige fietser uit Den Haag raakte vrijdagochtend 29 januari om 01.33 uur gewond toen hij op de Moerweg werd aangereden door een 18-jarige automobilist uit Den Haag. De Hagenaar fietste op de Melis Stokelaan. Op de kruising met de Moerweg negeerde hij het rode verkeerslicht en fietste de kruising op. Een 18-jarige automobilist kon de fietser niet ontwijken en reed hem aan. Door de aanrijding brak de fietser zijn been. De fietser had behoorlijk diep in het glaasje gekeken en hij moest in het ziekenhuis een bloedtest ondergaan.

Inbrekers gesnapt
Den Haag Twee inbrekers (17 en 18) zagen donderdag 28 januari om 21.30 uur kans om in te breken in een advocatenkantoor op de Sophialaan in Den Haag. Twee langsfietsende getuigen belden de politie en volgden de vluchtende inbrekers. De dienstdoende wijkagent hield de twee op basis van de signalementen even later aan. De recherche deed sporen onderzoek bij het kantoor heeft de sporen veilig gesteld. De verdachten zitten vast op het politiebureau

Man valt bezoekers horecagelegenheid lastig
Den Haag Een 27-jarige Hagenaar werd vrijdagnacht 28 januari handtastelijk bij een aantal vrouwelijke bezoekers van een horecagelegenheid aan de Prinsengracht. De man werd door de portiers naar buiten gewerkt, maar even later probeerde hij weer binnen te komen. De portiers hielden hem vast en belden de politie. De man werd meegenomen naar het politiebureau en direct voorgeleid. Een van de vrouwen wil in ieder geval aangifte doen tegen de man.

Met de schrik vrij
Leidschendam-Voorburg Een 37-jarige vrouw en haar twee kleine kinderen kwamen donderdag 28 januari om 17.40 uur met de schrik vrij. De vrouw stond met haar auto geparkeerd in de Rozenboomlaan en was bezig om haar kinderen in de auto te plaatsen. Een 47-jarige automobiliste uit Den Haag was zoekende en botste tegen de geparkeerde auto op. Niemand raakte gewond.

Boete voor oneigenlijk gebruik invalidenparkeerkaart Rijswijk De politie maakte donderdag 28 januari om 17.40 uur proces-verbaal op tegen een 29-jarige Hagenaar. De man parkeerde zijn auto op de Steenvoordelaan en maakte daarbij gebruik van een invalidenparkeerkaart. De man bleek echter geen handicap te hebben en kon geen eensluidende verklaring afgeven over de herkomst van de kaart.

Auto en brommobiel botsen
Westland/De Lier Een 27-jarige bestuurder van een brommobiel raakte donderdag 28 januari om 09.30 uur lichtgewond bij een ongeval op de Veilingweg. De man kwam op de kruising met de Kerklaan in botsing met een 37-jarige automobilist die hem geen voorrang verleende. De GGD onderzocht de geschrokken 27-jarige. Zijn letsel bleek mee te vallen. Een takelwagen sleepte beide voertuigen naar een garage.

Vijf aanhoudingen bij diefstal bouwmarkt
Westland/Wateringen De politie hield donderdag 28 januari om 11.00 uur vijf verdachten (20-27 jaar) aan op verdenking van winkeldiefstal. De mannen bezochten een bouwmarkt aan de s-Gravenzandseweg en probeerden enkele accuboormachines mee te nemen zonder daarvoor te betalen. Beveiligingspersoneel betrapte de mannen en droeg hen over aan de politie.

Man overvallen in woning
Delft Drie mannen met bivakmutsen op, drongen donderdag 28 januari rond 23.30 uur de woning in van een 73-jarige man. De Delftenaar kwam rond dat tijdstip thuis, bij zijn woning aan het Mouterpad toen de mannen hem met een vuurwapen dwongen hen binnen te laten. Het slachtoffer kreeg een klap met het wapen en werd vastgebonden. De mannen doorzochten daarna het hele huis. Ze zijn ongeveer een half uur binnen geweest en gingen er vandoor met de pinpassen van de Delftenaar. Toen de overvallers weg waren, kon de man een familielid alarmeren, die op zijn beurt de politie belde. De GGD vervoerde het 73-slachtoffer ter controle naar een ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in. Hebt u informatie over deze overval of heeft u iets gezien dat de politie kan helpen bij het opsporen van de daders? Belt u dan met de recherche van Bureau Delft via 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan M. op nummer 0800-7000.

Bijzonder toilet
Pijnacker-Nootdorp Vier Hagenaars (20-26 jaar) kregen donderdag 28 januari om 14.10 uur een bekeuring nadat zij de tram als openbaar toilet gebruikten. Ter hoogte van het eindpunt bij de Korte Baan in Nootdorp waarschuwde de trambestuurder dan ook de politie. De mannen waren dronken, rookten, weigerden de tram te verlaten en hadden hun natuurlijke behoefte in de tram gedaan. Met diverse processen-verbaal maakte de politie een einde aan het wangedrag van het viertal.

Duur telefoontje
Zoetermeer Surveillerende agenten zagen donderdag 28 januari om 22.45 uur op de Amerikaweg een automobilist niet handsfree bellen. Ze gaven hem een stopteken, en vermoedden dat hij ook teveel alcohol had gedronken om te mogen rijden. Daarnaast was ook nog eens zijn rijbewijs verlopen. Op het politiebureau legde de 32-jarige Rijswijker een blaastest af met 325 ugl als resultaat. Hij kreeg een proces-verbaal voor het rijden onder invloed, en een bon voor het bellen en voor het verlopen rijbewijs.

Theorie-examen niet genoeg
Zoetermeer Een 25-jarige vrouw uit Zoetermeer kreeg donderdag 28 januari om 09.00 uur een boete voor het rijden zonder rijbewijs. Agenten controleerden haar op de Nederlandlaan en ontdekten dat zij geen rijbewijs had voor de bromfiets waar zij op reed. De Zoetermeerse voerde aan dat zij dacht dat zij wel op een bromfiets mocht rijden, omdat ze geslaagd was voor het theorie-examen voor haar autorijbewijs.