Gemeente Den Haag


Nieuwe straatnaam Wijnhavenkwartier

Gemeente Den Haag Gemeente Den Haag

Bewoners kiezen nieuwe naam


* Gepubliceerd: 27 januari 2010

* Laatste wijziging: 29 januari 2010

Bewoners van Den Haag mogen kiezen welke naam ze het beste vinden voor de "tramdoorsteek" tussen Schedeldoekshaven en Turfmarkt. Aan deze passage ligt straks, als de bouw gereed is, de entree van de woontoren `de Kroon'. Gekozen kan worden uit 3 namen uit de geschiedenis van het Wijnhavenkwartier: Turfgracht, Houtmarkt of Lage Zand. De optie met de meeste stemmen wordt de nieuwe straatnaam.

Wethouder Rabin Baldewsingh (Leefbaarheid en Burgerschap) kan zich goed vinden in de keuze-mogelijkheden: "Het Haagse gemeentearchief heeft 3 mooie historische namen opgediept die hun wortels hebben in de historie van het Wijnhavenkwartier. Ze passen bij omliggende straten als Kalvermarkt, Turfmarkt en Schedeldoekshaven."

Direct omwonenden van het Wijnhavenkwartier ontvangen een stemkaart in de bus, waarop zij hun voorkeur kunnen aankruisen en motiveren. De kaart kan zonder portokosten worden ingezonden. Overige geĂŻnteresseerden kunnen via de website www.wijnhavenkwartier.nl hun voorkeur en argumentatie doormailen.Meedoen kan tot 1 maart 2010. De inzender die de keuze voor de winnende straatnaam het best of mooist weet te onderbouwen wint een VIP-arrangement voor 2 personen in het Wijnhavenkwartier.

Metamorfose Wijnhavenkwartier

Het Wijnhavenkwartier, gelegen tussen Centraal Station en Spuiplein, is volop in ontwikkeling. Met de combinatie van wonen, winkelen en cultuur gaat het Wijnhavenkwartier straks volledig aansluiten bij de levendigheid van de Haagse binnenstad. Woontoren de `Kroon', met 128 koop- en 125 huurappartementen en ruim 11.000 vierkante meter winkel- en kantoorruimte, bereikt het hoogste punt eind 2010. De verkoop van de koopappartementen is inmiddels van start gegaan. Naast De Kroon verrijzen de nieuwe gebouwen van de ministeries van Justitie en van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De bouw verloopt volgens planning.

Zie ook:

www.wijnhavenkwartier.nl