Gemeente Spijkenisse


Langdurigheidstoeslag kan aangevraagd worden

29 januari 2010

Werk- en Zorgplein

Inwoners die 3 jaar of langer een inkomen hebben gehad op het niveau van een bijstandsuitkering kunnen een langdurigheidstoeslag aanvragen.

Ook mensen die 3 jaar of langer volledig arbeidsongeschikt zijn, kunnen in aanmerking komen voor deze toeslag. De langdurigheidstoeslag geldt uitsluitend voor mensen tussen de 21 en 65 jaar oud. Jaarlijks stuurt de gemeente Spijkenisse aanvraagformulieren aan die inwoners waarvan de gemeente denkt dat zij in aanmerking komen voor de langdurigheidstoeslag.

Wie een bijstandsuitkering, een algemene nabestaandenuitkering (Anw) of een IOAW- of IOAZ-uitkering heeft, kan in aanmerking komen voor de langdurigheidstoeslag.

Ook volledig arbeidsongeschikten die voor meer dan 80% zijn afgekeurd kunnen recht hebben op de toeslag. Tenslotte kunnen mensen die alleen alimentatie ontvangen, in aanmerking komen. De toeslag wordt één keer per jaar verstrekt en moet ieder jaar opnieuw aangevraagd worden.

De bedragen van de langdurigheidstoeslag voor het jaar 2010 zijn:
* alleenstaande: EUR 351,--

* alleenstaande ouder: EUR 449,--

* gehuwden of samenwonenden: EUR 500,--

Wie in aanmerking denken te komen voor de toeslag moeten aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo mag bijvoorbeeld het spaargeld niet hoger zijn dan EUR 10.960,-- voor gehuwden en een alleenstaande ouder. Voor een alleenstaande geldt een maximum van EUR 5480,--.

Wie geen aanvraagformulier heeft ontvangen maar wel recht denkt te hebben op deze toeslag, kan een aanvraagformulier halen op het Werk- en Zorgplein. Het aanvraagformulier is ook te vinden in het Digitaal Loket (zie Externe links).

Voor meer informatie kan gebeld worden met de afdeling BIS via telefoon: (0181) 69 65 80.

Externe links


* Aanvragen langdurigheidstoeslag Naar meer informatie en het aanvraagformulier in het Digitaal Loket. [Let op! Het Digitaal Loket opnet in een nieuw venster.]

Interne links


* Adres- en telefoongegevens Werk- en Zorgplein