Gemeente Spijkenisse


Heel Spijkenise gaat op de foto

29 januari 2010

Cyclomedia auto

In de periode van maart tot en met mei 2010 fotografeert het bedrijf CycloMedia héél de gemeente Spijkenisse vanaf de openbare weg.

Het bedrijf Cyclomedia heeft een ontheffing ontvangen voor het maken van foto's in heel Spijkenisse. Met deze ontheffing kan men op wegen en fietspaden rijden en stil staan om de foto's te kunnen maken. Tevens heeft het bedrijf paalsleutels voor tijdelijke toegang op afgeloten wegen en paden.

Een auto voorzien van een speciale camera op het dak, rijdt door de gemeente om 360° panoramafoto's te maken. Mogelijk heeft u ze intussen al zien rijden. De auto rijdt over alle openbare wegen en stopt om de 10 meter om een foto te maken.

Deze foto's, ook Cyclorama's genoemd, worden alléén gebruikt voor doeleinden binnen de gemeente Spijkenisse. Met deze Cyclorama's is het mogelijk om direct vanachter de computer te zien, wat er zich in de openbare ruimte bevind. Op die manier kan er onder andere een inventarisatie worden gemaakt van de buitenruimte, vragen van burgers direct beantwoorden, vergunningaanvragen beoordelen en de omgeving van een gebied bekijken alvorens tot actie over te gaan.

Onder Externe links staan 2 voorbeelden van 360° panoramafoto's.

CycloMedia benadrukt dat de gegevens niet worden gebruikt voor marketingdoeleinden.

Bel voor meer informatie met het team Geo-Informatie van de gemeente Spijkenisse, telefoon: (0181) 69 69 69

Externe links


* Virtuele toer Dorpskerk Breng een virtueel bezoek aan de Dorpskerk. [Let op! De website www.onsite360.nl opent in een nieuw venster.]

* Virtuele toer trouwlocatie Breng een virtueel bezoek aan de trouwlocatie in het oude gemeentehuis. [Let op! De website www.onsite360.nl opent in een nieuw venster.]