Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 11.25 uur

Utrecht, 29-01-2010

Man mishandeld

Amersfoort Een man werd op aan het eind van donderdagavond 28 januari door twee bekenden van hem mishandeld. Hij moest naar het ziekenhuis.

Net na middernacht kreeg de politie de melding dat een man in een horecagelegenheid aan het Hof in elkaar zou zijn geslagen. Ter plaatse troffen agenten een 31-jarige man uit Amersfoort aan. Hij had een bebloed gezicht en verklaarde te zijn mishandeld door twee bekenden van hem. Hij had een meningsverschil met hen gehad, wat uitmondde in de mishandeling. Het slachtoffer ging op eigen gelegenheid naar het ziekenhuis.

Agenten stelden een onderzoek in en hielden één van de verdachten, een 34-jarige Amersfoorter, aan. Hij is voor nader onderzoek naar het politiebureau overgebracht en is ingesloten. De politie zet het onderzoek naar hem en de andere verdachte voort.

Poging beroving

AMERSFOORT Drie jongens probeerden op donderdagavond 28 januari een man te beroven.

Kort voor middernacht liep een 27-jarige man uit Amersfoort over de Meridiaan. Daar kwamen drie jongens naar hem toe lopen. Zij bedreigden hem met een vuurwapen en eisten geld. Toen het slachtoffer het vervolgens op een schreeuwen zette, gingen de verdachten er echter zonder buit vandoor.

Het hevig geschrokken slachtoffer besloot naar het politiebureau te lopen en vergat direct 112 te bellen. Toen hij bijna bij het politiebureau was, deed hij dat alsnog.

Meerdere politie-eenheden stelden een onderzoek in de omgeving van de Meridiaan in, maar de verdachten, drie lichtgetinte jongens met donkere kleding, werden niet meer aangetroffen.

Aan getuigen van de beroving wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844.

Autokrakers

AMERSFOORT Agenten hielden op donderdagavond 28 januari drie autokrakers aan.

Rond 22.20 uur hoorde een getuige op de Trekvogelweg het geluid van brekend glas. Hij zag dat drie personen tussen geparkeerde autos stonden. Vervolgens zag hij dat één van hen een autoruit insloeg, waarna de getuige direct 112 belde. Hij zag dat de verdachten de auto ingingen en kort daarna er uitkwamen. Vervolgens kwam er een auto aanrijden, waar de verdachten instapten en wegreden. De getuige gaf een omschrijving van de verdachten, hun auto en de rijrichting aan de politiemeldkamer door.

Meerdere politie-eenheden gingen met spoed ter plaatse. Agenten zagen de auto op de Lageweg rijden. Op de Wiekslag stapten twee inzittenden uit en gingen er te voet vandoor. In de auto hielden agenten twee verdachten, jongemannen van 18 en 22 jaar uit Soest en Amersfoort, aan. Agenten zetten te voet de achtervolging in op de andere twee verdachten. Eén van hen wist te ontkomen. De andere verdachte vluchtte een flatportiek in. Daar werd hij beetgepakt door een agent, maar verzette zicht hevig, waardoor de agent zich gedwongen zag hem te pepperen. Daarna gaf hij zijn verzet op en werd ook deze verdachte, een 16-jarige jongen uit Amersfoort, aangehouden en geboeid. De auto van de verdachten is in beslag genomen.

De drie aangehouden verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht en zijn ingesloten. Het onderzoek naar hen en de ontkomen vierde verdachte wordt voortgezet.

Overval op woning

AMERSFOORT Op donderdagmorgen 28 januari werd een gewapende overval op een woning gepleegd.

Rond 10.20 uur werd aangebeld bij een woning aan het Sextant. Eén van de bewoners deed open. Hij zag twee jongens op de galerij staan, die vervolgens de woning binnendrongen. Zij bedreigden de bewoners met twee wapens, maar toen zij niet kregen wat zij wilden, gingen zij ervandoor. Eén van de verdachten, een lichtgetinte jongen, klein van postuur en geheel in het donker gekleed, rende weg in de richting van Keerkring/Zuiderkruis. De andere verdachte, een negroïde jongen van 17-20 jaar, ± 1.75 meter, zeer kort gemillimeterd haar, donkere kleding en een capuchon over zijn hoofd, rende weg richting de Boogschutter/Ringweg Koppel.

Aan getuigen van de overval en aan mensen die de verdachten hebben zien vluchten, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Aanrijding

AMERSFOORT Een automobiliste raakte op donderdagavond 28 januari gewond bij een aanrijding.

Rond 22.00 uur reed een 26-jarige autombiliste uit Amersfoort over de Robert Kochstraat. Op de kruising met de Buys Ballotstraat sloeg zij rechtsaf, maar verloor door de gladheid de macht over het stuur. Daardoor botste zij tegen een geparkeerde auto. De Amersfoortse werd met onbekend letsel per ambulance naar het Diakonessenhuis in Utrecht gebracht.