Gemeente Laren

Laren heeft digitaal CJG

29-01-2010
De gemeenten Laren en Blaricum hebben een digitaal centrum voor jeugd en gezin (CJG) geopend. Ouders, kinderen, jongeren tot 23 jaar en professionals kunnen bij het digitaal CJG (www.cjglaren.nl) terecht met vragen over opvoeden en opgroeien. De Blaricumse welzijnswethouder Ben Lüken is blij dat het digitaal CJG beschikbaar is. Hij zegt hierover: "Het is een laagdrempelige website waarmee informatie van verschillende instanties omtrent opgroeien, opvoeding, gezondheids en ontwikkeling is samengebracht. Naast het digitaal CJG wordt in de loop van 2010 een CJG loket in Blaricum Dorp en de Bijvanck gerealiseerd met dezelfde functie als de website. Het voordeel van de website is dat het 24 uur per dag beschikbaar is."

Ook Laren opent naast het digitale CJG een CJG loket. Wethouder Patriek Kerkhoff: "De gemeente Laren wil op 1 januari 2011 een CJG loket openen. Dat wordt onderdeel van het Centrum voor Maatschappelijke Zorg en Dienstverlening, dat in het leegstaande deel van het gemeentehuis van Laren wordt gevestigd. Naast het CJG komt daar onder meer een WMO-loket en een ouderenadviseur van S.W.O.-BEL."

Het CJG loket functioneert als een fysiek inlooppunt waar iedereen terecht kan met allerlei vragen over opvoeden en opgroeien. Daar worden taken op het gebied van jeugd en opvoeden gebundeld. Naast vraagbaakfunctie moet het CJG bij problemen ook snel hulp kunnen bieden en indien nodig zorgen voor een integrale, effectieve aanpak van problemen van gezin en kind. Het CJG loket helpt opvoeders en opgroeiers op weg met informatie, adviezen en begeleiding.

De BEL Combinatie heeft dit project in opdracht van de gemeenten Blaricum en Laren uitgevoerd. Binnen enkele weken volgt het digitaal CJG van de gemeente Eemnes. Het digitaal CJG is tot stand gekomen met medewerking van het Ministerie Jeugd en Gezin.
www.cjgblaricum.nl en