Politie Drenthe

Vrijdag

Provincie Drenthe, 29-01-2010

Verkeersongeval met licht letsel

EMMEN Donderdagochtend heeft op de Prinsenlaan een verkeersongeval met licht letsel plaatsgevonden. Een 21-jarige automobilist uit Aurich kwam uit de Oosterstraat rijden en sloeg op de kruising met de Prinsenlaan rechtsaf. Hier kwam ze door de gladheid op de linkerbaan terecht. Vanaf de Prinsenlaan kwam een 59-jarige man uit Barger Compascuum op zijn fiets aanrijden. De fietser moest uitwijken voor de automobiliste en kwam ten val. De man werd met onbekend letsel per ambulance naar het Scheperziekenhuis overgebracht. (2010005696)

Hond aangereden

ASSEN Donderdagmiddag is op de Graswijk een hond aangereden. Bleek dat een hond was ontsnapt en de weg was opgerend. Een 17-jarige bromfietser uit Hijken kon niet meer op tijd remmen en kwam met de hond in botsing. De hond brak zijn boot en werd door de dierenambulance opgehaald. De bromfietser werd ter controle overgebracht naar het ziekenhuis in Assen. (2010005853)

Politie vordert rijbewijs in

EMMEN De politie heeft donderdagmiddag op de Rondweg van Emmen het rijbewijs van een 21-jarige automobilist uit Emmen ingevorderd. De man reed met een gecorrigeerde snelheid van 124 kilometer per uur over de Rondweg. Ter plekke geldt een maximum van 70 kilometer per uur. Het rijbewijs werd ingevorderd en tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt. (2010005892)

Door gladheid in de sloot

DONDEREN Donderdagavond is een 42-jarige automobilist uit Zuidvelde met zijn auto door gladheid in een sloot beland. De automobilist reed over de Norgerweg en verloor de macht over het stuur kwijt ter hoogte van de kruising met de Eekhoornstraat. De man raakte niet gewond en had geen alcohol gedronken. (2010005918)

Aangifte van oplichting

HOOGEVEEN De politie heeft woensdagmiddag aangifte opgenomen inzake oplichting. Een 46-jarige inwoner uit Hoogeveen meldde zich bij de politie en verklaarde dat hij was opgelicht door een onbekende man. De onbekende man stelde zich aan de gedupeerde voor als een vertegenwoordiger van een kozijnenleverancier. Als de gedupeerde kozijnen zou afnemen, dan zou hij een gratis vloer winnen. Nu blijkt dat de gedupeerde man na het tekenen van een contract 10.000 euro lichter is. De politie wil graag in contract komen met mensen die informatie hebben over deze onbekende man. Eventuele informatie kan via 0900 8844 of anoniem via 0800 7000 aan de politie worden doorgegeven. (2010005591)

Politie beschikt over DNA in zaak Reestlaan

MEPPEL Het onderzoek naar de dood van een 88-jarige vrouw in een verzorgingstehuis in Meppel is nog in volle gang. In de nacht van maandag 15 op dinsdag 16 juni 2009 werd de vrouw vastgebonden en gedeeltelijk ontkleed in haar kamer aangetroffen. Ze bleek door een misdrijf om het leven te zijn gekomen.

DNA aangetroffen

De politie heeft een uitgebreid sporenonderzoek gedaan aan het begin van het onderzoek. Hierbij zijn geen sporen aangetroffen die wijzen op een zedendelict, anders dan de wijze waarop het slachtoffer is aangetroffen. Wel is DNA gevonden. Er kunnen in het belang van het onderzoek geen nadere mededelingen gedaan worden over de precieze vindplaats. De politie gaat er vanuit dat het aangetroffen DNA afkomstig is van de dader. Het profiel van het aangetroffen DNA is vergeleken met de profielen die zijn opgeslagen in de zogenaamde DNA-databank bij het NFI, alsmede in databanken van diverse andere landen. Er bleek geen profiel bekend dat matcht met het aangetroffen profiel.

Over het onderzoek

Op 16 juni is een groot onderzoek gestart naar de dader van dit misdrijf. Sinds die dag werken 25 rechercheurs aan de zaak. De politie heeft onder meer uitgebreid technisch sporenonderzoek verricht, een groot buurtonderzoek gehouden en huis aan huis ruim 21.000 flyers verspreid in de omgeving van Meppel met betrekking tot de aangetroffen fiets. Ook zijn er 275 getuigen gehoord. Bovendien besteedden diverse media aandacht aan deze zaak, waaronder het programma Opsporing Verzocht van de AVRO. Er kwamen veel tips binnen van het publiek. Ondanks deze inspanningen heeft er nog geen aanhouding plaatsgevonden. Ook is nog steeds niet bekend wie de eigenaar was van de aangetroffen fiets. Als mensen informatie hebben over deze zaak, worden ze uitgenodigd dit met de politie te delen. Politie en OM zijn nog steeds volop bezig met het trachten deze vreselijke zaak op te lossen.

Bestemd voor de media

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.