Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 11.25 uur

Utrecht, 29-01-2010

Jongen aangevallen

ZEIST Een jongen die op donderdag 28 januari een jongetje te hulp kwam, werd door jongemannen aangevallen en met een mes bedreigd.

Rond 10.00 uur zag een 16-jarige jongen dat een jongetje van ongeveer 12 jaar op de Van Reenenweg woorden had met twee jongemannen van 18-20 jaar. De 16-jarige jongen vroeg wat er aan de hand was. Hij kreeg van het tweetal te horen dat hij er zich niet mee moest bemoeien. Hij voldeed echter niet aan dat verzoek, waarna het tweetal hun aandacht op hem richtten, waardoor het jongetje van ongeveer 12 jaar weg kon rennen.

De 16-jarige jongen werd door het tweetal aangevallen, maar wist één van hen middels een soort judogreep tegen de grond te werken. De ander bedreigde hem vervolgens met een mes, maar hij zag kans hem te ontwapenen, waarbij het mes op de grond viel. Vervolgens pakten de verdachten het mes op en gingen ervandoor. De 16-jarige jongen deed op het politiebureau aangifte van bedreiging en mishandeling.

Signalementen

Lichtgetinte jongeman, 18-20 jaar en 1.70-1.80 meter. Hij droeg een zwarte sjaal en een muts, een gewatteerde zwarte jas en een blauwe spijkerbroek.

Lichtgetinte jongeman, 18-20 jaar en 1.80-1.90 meter. Hij droeg een zwarte sjaal en een muts, blauwe spijkerbroek en bruin gewatteerde jas. Deze verdachte heeft als gevolg van de judogreep van het slachtoffer mogelijk een pijnlijke hand/schouder opgelopen. Eén van de verdachten had een oranje muts.

Aan getuigen van deze aanval en aan mensen die menen de verdachten te (her-)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Binnensticht op telefoonnummer 0900-8844.