Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 11.20 uur

Utrecht, 29-01-2010

Politie zoekt getuigen en benadeelden auto-inbraken

SOEST De politie is in het kader van een rechercheonderzoek op zoek naar een aantal gedupeerden en/of mogelijke getuigen van een aantal auto-inbraken.

De auto-inbraken moeten in de avonduren hebben plaatsgevonden op de Van Goyenlaan (tussen de Dalweg en de Molenstraat) en zijn waarschijnlijk gepleegd rond 11 december vorig jaar. Van één auto is het bekend dat het om een Opel Astra stationwagen in de kleur bordeauxrood gaat. De rechercheurs hebben al vastgesteld dat het hier niet gaat om de vernielde autos rond de jaarwisseling.

De politie verzoekt eventuele benadeelden en/of getuigen die de geschetste situatie herkennen contact op te nemen met het politiedistrict Eemland noord, via het telefoonnummer 0900-8844. Mocht u anoniem informatie kwijt willen dan kan dat via het telefoonnummer 0800-7000.

Met mes bedreigd

BAARN Een man werd op donderdag 28 januari door een andere man met een mes bedreigd.

Rond 14.45 uur deed een 51-jarige man uit Baarn boodschappen in een winkel aan de Reigerstraat. Hij maakte daar een opmerking naar een vrouwelijke klant, die kennelijk bij haar niet in goede aarde viel. Zij liep vervolgens de winkel uit en de 51-jarige man deed kort daarna hetzelfde.

Op de Reigerstraat werd de man aangesproken door een man, die kennelijk de echtgenoot van de vrouw was. Hij was erg kwaad dat de 51-jarige man haar had aangesproken en viel hem vervolgens met een mes aan. Een passerende vrouw kwam tussenbeide en wist daarmee te voorkomen dat het slachtoffer werd gestoken. De verdachte uitte vervolgens nog wel verbale bedreigingen aan het adres van de 51-jarige man, waarna het slachtoffer op zijn fiets wegreed.

De 51-jarige man belde de politie en deed aangifte van bedreiging. Agenten hielden de verdachte, een 29-jarige man uit Baarn, aan. Hij is naar het politiebureau overgebracht en is voor nader onderzoek ingesloten.

Auto tegen bomen

LAGE VUURSCHE Een automobilist raakte op donderdagmiddag 28 januari gewond toen hij tegen twee bomen botste.

Rond 16.25 uur reed een 57-jarige automobilist uit Almere over de Hoge Vuurseweg, komende uit de richting van de Hilversumsestraatweg en gaande in de richting van de Zwarteweg. Vanwege een tegenligger, week hij naar rechts uit. Daarbij belandde hij echter met zijn rechterwielen in de berm. Hij probeerde terug de rijbaan op te sturen, maar dat lukte niet. Hij botste tegen een in de berm staande boom en kwam tot stilstand tegen een andere boom.

Het slachtoffer werd met hoofdletsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Zijn auto raakte totaal vernield.