Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 29-01-2010

Omstanders zorgen voor dreigende sfeer tijdens aanhouding

BREDA - De politie heeft gisteravond rond 21.30 uur op de
Karnemelkstraat een 20-jarige automobilist uit Breda aangehouden voor verkeersgevaarlijk rijgedrag. Tijdens de aanhouding verzette hij zich hevig. Een agent raakte daarbij gewond. Omstanders sloten de agenten tijdens de aanhouding in en zorgden voor een dreigende sfeer. Een 19-jarige stadsgenoot trachtte de aanhouding te belemmeren. Ook hij mocht mee naar het bureau. Evenals een 24-jarige Amsterdammer die agenten,ondanks waarschuwingen, bleef beledigen. De 20-jarige is op het bureau in verzekering gesteld.

De agenten die bezig waren met een tegenhoudactie zagen op de kruising Karnemelkstraat met de Ginnekenweg een auto met drie inzittenden vanuit de richting Markendaalseweg met hoge snelheid naderen. Op de kruising remde het voertuig krachtig af en maakte vervolgens een handrembocht op de rijbaan voor het tegemoetkomend verkeer. Op dat moment was het druk op straat waardoor deze manoeuvre voor een gevaarlijke verkeerssituatie zorgde.
Tijdens de aanhouding, waarbij de verdacht zich verzette, sloot een menigte van ongeveer 70 personen de agenten in en stelden zich dreigend op ten opzicht van de agenten. Het lukte de politie de man onder controle te krijgen en de menigte op afstand te houden. Een 19-jarige stadsgenoot, die de verdachte wilde ontzetten mocht ook mee naar het bureau. De agent raakte gewond aan jukbeen, hand en armen.

Politie spreekt van een druk en gezellig bezocht centrum

BREDA - Agenten die gisteravond en vannacht belast waren met het houden van toezicht in het centrumgebied van Breda spreken van een druk maar gezellig bezocht centrum. De politie verrichte één
aanhouding. Een 20-jarige Eindhovenaar beet even na vieren in een horecagelegenheid in het Kerkplein een medewerker omdat de man wilde passeren. De Eindhovenaar was het daar niet mee eens. Gevolg was dat zijn tandafdrukken in de arm van het slachtoffer belandde. De politie schreef in totaal 8 bekeuringen uit voor onder andere baldadigheid.

Overval op geldtransport in Bureau Brabant

BREDA - Bureau Brabant besteedt volgende week aandacht aan een overval op een geldloper en vraagt de kijker om tips. De eerste uitzending van Bureau Brabant is op maandag 1 februari 2010 om 18.00 uur op Omroep Brabant. Daarna wordt het programma ieder uur herhaald en de laatste uitzending is op dinsdag 2 februari 2010 om 17.00 uur.

Een wel vaker toegepaste methode onder geldlustige criminelen is de overval op een geldtransport. Woensdag 30 september 2009 rond het middaguur overvallen twee gewapende mannen een geldloper op het Graaf Hendrik lll Plein in Breda. De geldloper opent de deur naar de ruimte achter de ABN Amro pinautomaat en op hetzelfde moment dringen twee overvallers de ruimte binnen. Ze dwingen de geldloper om zijn koffer te openen. Als hij aangeeft dat hij dat niet kan, dwingen ze hem om mee te komen in een gestolen Chrysler Voyager. Niet veel later ontploft de geldkoffer in de auto en de geldloper wordt met de koffer uit de auto gezet.

Politie pakt tweetal op voor diefstal fiets

BREDA - De politie heeft vanmorgen, even na 03.00 uur op de Vlieger twee Bredanaren van 20 en 22 jaar opgepakt voor diefstal fiets. Surveillerende agenten zagen beide mannen met de fiets en stelden een controle in. Onderzoek wees uit dat de fiets eerder vanuit een voortuin van een woning aan de Baronielaan ontvreemd was. De mannen bekenden de diefstal.

Automobilist opgepakt voor het rijden tijdens ontzegging

BREDA - De politie heeft gisteravond rond 22.00 uur op de
Terheijdenseweg een 40-jarige automobilist uit Etten-Leur aangehouden voor het rijden tijdens een ontzegging. Surveillerende agenten zagen de man als bestuurder van een personenauto rijden en wisten ambtshalve dat de man diverse keren eerder opgepakt is voor hetzelfde feit. De agenten namen de auto in beslag en de man mee naar het bureau waar hij gehoord werd.

Minderjarigen stelen tas

BREDA - De politie heeft gistermiddag in de Barones twee minderjarige meisjes van 13 jaar afkomstig uit Breda aangehouden voor
winkeldiefstal. Een medewerker van een kledingwinkel zag in een van de pashokjes waar de meisjes gebruik van gemaakt hadden alarmlabels liggen. De meisjes, die op dat moment naar buiten gelopen waren, werden hierover aangesproken. Tijdens tassencontrole bleek dat ze een tas uit de winkel hadden weggenomen.

Politie controleert bedrijven tijdens integrale handhavingactie

BREDA - De politie heeft gisteren, samen met de belastingdienst en de gemeente tussen diverse bedrijven gecontroleerd op verschillende locaties. Zo brachten de agenten tussen 15.00 uur en 22.00 uur met partners een bezoek aan bedrijven aan de Hoogwerf, Aardenhoek, Veldsteen, Edisonplein, Speelhuislaan, Korte Boschstraat,
Houtmarktpassage, Sophiastraat, Oude Vest en de Dreef. De
belastingdienst inde een totaalbedrag van 30.000 Euro en nam een auto in beslag. De politie inde een vonnis van 245 Euro en constateerde diverse milieuovertredingen bij een bedrijf aan de Aardenhoek.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 29-01-2010 11:41 | © Regio Midden en West Brabant |