Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 11.40 uur

Utrecht, 29-01-2010

Met vrachtwagen op pad voor woninginbraak

HOUTEN Drie verdachten van poging tot woninginbraak in Houten gingen er donderdagmorgen 28 januari vandoor in een vrachtwagen en zijn aangehouden in t Goy.

Donderdagmorgen meldde een bewoner aan het Stuwmeer een poging tot woninginbraak bij hem thuis. De man was gealarmeerd door aanbellen - waar hij niet direct op reageerde - en vervolgens door een harde knal en boorgeluid. De bewoner zag een man weglopen en instappen in een vrachtwagen. De politie is direct op zoek gegaan naar de vrachtwagen.

Bij onderzoek in de omgeving werd de vrachtwagen met drie inzittenden op De Eng in t Goy aangetroffen. De drie mannen, allen 23 jaar oud en afkomstig uit Huizen, Nieuwegein en Utrecht, werden aangehouden. In de vrachtwagen vond de politie inbrekerswerktuigen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Fietser aangereden, autobestuurder doorgereden

IJSSELSTEIN Op donderdagavond rond 18.45 uur werd een fietser aangereden op de Kerspellaan en raakte daarbij gewond. De autobestuurder is echter doorgereden.

Het 26-jarige slachtoffer fietste samen met iemand anders over de fietsstrook bij de brug over de Hollandse IJssel. Hij fietste aan de buitenkant. Door tot nu toe onbekende oorzaak reed een personenauto hem van achter aan. Deze heeft het slachtoffer ongeveer 18 meter en de fiets ongeveer 38 meter meegesleurd. De automobilist, rijdend in een donkerkleurige auto, moet hier iets van gemerkt hebben, maar helaas is hij doorgereden.

Het slachtoffer liep een hoofdwond op. De politie is uiteraard op zoek naar de doorgereden automobilist en heeft de zaak in onderzoek. Heeft u informatie over deze aanrijding? Neemt u dan contact op met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844.