Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 11.50 uur

Utrecht, 29-01-2010

Auto met schade doorgereden na aanrijding

MAARSSEN Op de Rembrandtsingel werd in de nacht van donderdag 28 op vrijdag 29 januari een geparkeerde auto aangereden, waarbij beide autos schade hebben opgelopen. De veroorzaker van de schade is doorgereden.

Rond 01.10 uur kreeg de politie een melding dat een automobilist op de Rembrandtsingel een geparkeerde auto had aangereden. De geparkeerde auto was daardoor over de gehele zijkant zwaar beschadigd.

De politie is op zoek naar getuigen en natuurlijk naar de doorgereden auto. Het gaat om een donkergekleurde Renault stationwagen met schade links voor.

Heeft u informatie over deze zaak? Neemt u dan contact op met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

Aanrijding: autos in de sloot

VINKEVEEN Op de Provinciale weg N201 kwamen donderdagmiddag rond 16.15 uur twee autos met elkaar in botsing, waardoor ze half in de sloot terecht kwamen.

Een 57-jarige automobilist uit Mijdrecht komend uit de richting Mijdrecht kwam met zijn auto om onbekende reden op de andere weghelft terecht. Daarbij raakte hij de personenauto van een 30-jarige man uit Vleuten, komend vanuit de richting Vinkeveen. De politie liet beide bestuurders blazen en de Mijdrechter bleek te veel te hebben gedronken. Hij werd aangehouden.

De 57-jarige man blies op het bureau 575 ug/l. De man kreeg een rijverbod voor 6 uur en moest zijn rijbewijs inleveren. Tegen hem is proces-verbaal voor het rijden onder invloed van alcohol opgemaakt.

Winkeldief aangehouden dankzij alert winkelpersoneel en passanten

BREUKELEN Op woensdag 27 januari kon de politie rond 17.00 uur op aanwijzing van winkelpersoneel en passanten een vermoedelijke winkeldief aanhouden in een steegje aan de Willink van Collenstraat.

Surveillerende agenten lieten woensdagmiddag op de Straatweg een bestuurder van een bromscooter stoppen omdat hij zonder helm reed. De bestuurder gaf aan bij een supermarkt te werken aan de Markt en achter een winkeldief aan te zitten. Ook meldde hij dat ander winkelpersoneel de winkeldief achterna zat.

De agenten gingen direct op zoek naar de winkeldief en konden op aanwijzing van het winkelpersoneel en passanten in een steegje aan de Willink van Collenstraat een 29-jarige man uit Amsterdam aanhouden. De man had allerlei tassen en goederen bij zich van diverse winkels met een winkelwaarde van ongeveer 1000 euro. De politie onderzoekt de zaak.