Gemeente Venray

te Ysselsteyn

29 januari 2010

Start 2de fase woningbouw nabij Timmermannsweg/ Kienhout te Ysselsteyn

Begin februari start de aannemer met de werkzaamheden om de woningbouwlocatie 2de fase Ysselsteyn bouwrijp te maken. Als deze werkzaamheden in het voorjaar 2010 gereed zijn, kan ingeschreven worden voor de bouwkavels en vindt door loting de volgorde van uitgifte van de bouwkavels plaats. Wanneer de inschrijving start wordt dit bekend gemaakt op de gemeentepagina van Peel&Maas en op de website van de gemeente.

Tegen de vrijstelling van het bestemmingsplan is beroep aangetekend. Over enkele maanden vindt behandeling van deze zaak bij de rechtbank plaats. De gemeente ziet de uitkomst van deze zaak met vertrouwen tegemoet.

Ondanks het aangetekende beroep is in het belang van volkshuisvesting besloten nu te starten met de werkzaamheden. Bij de uitgifte van de kavels in de 1ste fase was de vraag groter dan het aanbod. Uit een enquête in Ysselsteyn, uitgevoerd door dorpsraad Ysselsteyn in 2009, is gebleken dat de grote vraag naar kavels nog steeds aanwezig is.

Door het uitvoeren van de werkzaamheden kan voor de aanwonenden enige overlast ontstaan, wij vragen begrip hiervoor. De aannemer stelt als in het werk de mogelijke overlast tot een minimum te beperken.