Vereniging Eigen Huis

Aansprakelijkheid bij bouwprojecten
niet altijd duidelijk

Vereniging Eigen Huis reageert vanavond
in De Ombudsman

Bij bouw of verbouw in de omgeving wordt vaak overlast opgemerkt. Hierbij gaat het om geluid- of stankoverlast. Maar wat als u schade ondervindt aan uw eigen woning door de bouw of verbouwing van anderen? Hans André de la Porte, woordvoerder van Vereniging Eigen Huis, vertelt hier vanavond over in het programma De Ombudsman.

De Ombudsman
Op vrijdag 29 januari wordt in het VARA-programma De Ombudsman (Nederland 2, 21.20 uur) aandacht besteed aan een woningbezitter die schade heeft opgelopen bij de sloop van een nabijgelegen ziekenhuis. De gemeente heeft opdracht gegeven voor de sloop en heeft de 'sloper' verantwoordelijk gesteld voor alle schade aan omliggende woningen. De gemeente heeft de woningeigenaar hulp beloofd bij het herstel van de schade. Toch gebeurt er al meer dan een jaar niets.

Wie is aansprakelijk?
Vereniging Eigen Huis vindt dat de gemeente een deugdelijke risico-inventarisatie moet maken, voordat een vergunning gegeven wordt voor de sloop van (in dit geval) het ziekenhuis. Bij dergelijke risicovolle projecten dringt Vereniging Eigen Huis erop aan, dat de gemeente regelt hoe eventuele schade wordt vergoed en verholpen.

Meer informatie
Praat mee over dit onderwerp op ons forum Juridische Ledenservice

Bron: Vereniging Eigen Huis
Amersfoort, 29 januari 2009.
____________________