Gemeente Vlaardingen


Eerste Vlaardingse combinatiefunctionarissen gaan aan de slag

29 januari 2010

De eerste vier combinatiefunctionarissen van Vlaardingen zijn aan de slag gegaan. Sportwethouder Jan Robberegt en wethouder Onderwijs Anny Attema gaven donderdag 28 januari het startsein voor de functionarissen. De combinatiefunctionarissen stimuleren jongeren actief te gaan sporten of bewegen of deel te nemen aan kunst en cultuur activiteiten.

Elke functionaris heeft verschillende werkvelden. Hij is bijvoorbeeld naast leraar op school, ook werkzaam als trainer bij een sportvereniging. Zo wordt een combinatie gemaakt tussen het onderwijs en de vrijetijdssector, in dit geval sport. Deze verbinding moet leiden tot een veilige omgeving voor kinderen waarin zij kennis kunnen maken met diverse sporten en kunst en cultuur activiteiten zowel binnen als buiten de school. Het bevordert de doorstroming naar een sportvereniging of culturele activiteiten.

Wethouder Jan Robberegt en de combinatiefunctionarissen Wethouder Jan Robberegt (rechts) stelt de combinatiefunctionarissen voor. Vlnr.: René Verbrugge, Peter Schenk, Annelies Vleij en Menno

Tijdens de bijeenkomst op 28 januari in Het College Vos stelde Jan Robberegt de vier combinatiefunctionarissen voor. Zij gaan aan de slag in samenwerking met een aantal basisscholen, sportverenigingen, Circusschool Hannes & Co, Stichting Kikr, en de Stadsbibliotheek. Als officieel startmoment zetten alle partijen hun handtekening op een grote poster.

Wethouders Anny Attema en Jan Robberegt tekenen samen met Paul de Werd (rechts) van het Werkgeversinstituut.
Wethouders Anny Attema en Jan Robberegt zetten samen met Paul de Werd (rechts) van het Werkgeversinstituut tot slot hun handtekening. Foto: Ron van Rossum.

De gemeente vindt het belangrijk dat de jeugd kan sporten of bewegen en in aanraking kan komen met kunst en cultuur en wil de komende jaren het aantal combinatiefunctionarissen verder uitbreiden tot circa negen in 2012.