Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 29-01-2010

Automobilist aangehouden voor rijden zonder rijbewijs

GEERTRUIDENBERG: Surveillerende agenten zagen donderdagavond om 20.15 uur een auto rijden over de Amerweg. De politieagenten herkenden de bestuurder en hielden hem staande omdat bekend is dat hij geen rijbewijs heeft. De 21-jarige man uit Geertruidenberg werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. In zijn auto werd een mes gevonden. Het mes is verboden en is in beslag genomen. Tijdens verhoor betuigde de man zijn spijt voor het rijden zonder rijbewijs. Hij verklaarde niet te hebben geweten dat hij het mes niet in bezit mocht hebben. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie houdt vrouw aan voor vernieling ruiten met hamer

RIJEN: Een bewoner van de Vreedestraat alarmeerde donderdag om 19.00 uur de politie, omdat bij een woning in de straat de ruiten ingeslagen werden. Bij aankomst hield de politie een 20-jarige Tilburgse staande. De bewoner van het betreffende pand is aangesproken en verklaarde dat de vrouw de ruiten met een hamer had ingeslagen. De man zou de hamer hebben afgepakt. Op dat moment waren de ruiten al vernield. De politie nam aangifte op van de 62-jarige gedupeerde. Hierin verklaarde de man ook dat een dag eerder de ruiten door dezelfde vrouw waren ingeslagen. Reden voor de vernielingen zou zijn dat de dader en de vrouw van de gedupeerde een financieel conflict hebben.
De 20-jarige Tilburgse is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Ze bekende de vernielingen en onderschreef het verhaal over het financieel conflict. Na verhoor is de vrouw in vrijheid gesteld. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man poogt bakkerij te overvallen

WAALWIJK: Donderdagmiddag alarmeerde een medewerkster van een bakkerij aan de Besoyensestraat de politie. Even daarvoor was een onbekende man de winkel binnen gekomen. Hij bedreigde de vrouw met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp en eiste geld. De vrouw was vervolgens snel naar achter gelopen om hulp te halen. Hierop liep de man de winkel uit en stapte op een fiets. Hij reed in de richting van het ziekenhuis.
De politie nam aangifte van de vrouw op en stelde een buurtonderzoek in.

Boot uitgebrand in haven

RAAMSDONK: Donderdag kreeg de gemeenschappelijke meldkamer om 22.45 uur melding van een brand op de Zijlweg. Het bleek om een uitslaande brand in een boot te gaan. De politie nam contact op met de beheerder van de haven en met de eigenaar van de boot en de eigenaren van omliggende boten. De boot brandde ondanks de inspanningen van de brandweer uit. Omliggende boten liepen schade op door het vuur. De eigenaar zal de schade met de eigenaren van de beschadigde schepen regelen. Oorzaak van de brand is niet duidelijk.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 29-01-2010 13:10 | © Regio Midden en West Brabant |