Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom, 29-01-2010

Man vernielt ruit en bedreigt medewerker Spoorwegen

ROOSENDAAL - De politie heeft vanmorgen, even na 05.00 uur op het Stationsplein bij het Centraal Station een 44-jarige man uit Lelystad aangehouden. Een medewerker van de Spoorwegen stuitte tijdens
werkzaamheden in de trein op de man die lag te slapen. Nadat hij hem gevraagd had de trein te verlaten reageerde de verdachte verbaal agressief. Hij bedreigde de medewerker woordelijk. Gewaarschuwde agenten namen poolshoogte en troffen de medewerker met de man. Op het moment dat de agenten arriveerden vond de verdachte het nodig een ruit te vernielen. Hij werd ingerekend.

Bureau Brabant besteedt aandacht aan vergrijp 13-jarig meisje

HUIJBERGEN - Bureau Brabant besteedt volgende week aandacht aan de verkrachting van een 13-jarig meisje en vraagt daarbij de kijker om tips. De eerste uitzending van Bureau Brabant is op maandag 1 februari 2010 om 18.00 uur op Omroep Brabant. Daarna wordt het programma ieder uur herhaald en de laatste uitzending is op dinsdag 2 februari 2010 om 17.00 uur.

Op 16 december 2009 wordt een jong meisje het slachtoffer van een ernstig zedenmisdrijf.
Zij fietst die dag in de vroege ochtend, op weg naar school, over het fietspad naast de Moerkantsebaan in de richting van Bergen op Zoom. Op een gegeven moment ziet zij ter hoogte van een doodlopend bospaadje, een man het fietspad opkomen. De man pakt haar bij haar fiets vast en trekt meteen het meisje van haar fiets af. Hij geeft haar enkele flinke klappen in haar gezicht. Het meisje is doodsbang en de dader duwt haar in de kofferbak van zijn auto en rijdt met haar weg. Onderweg bindt de man haar nog vast en plakt hij haar ogen af. Op een gegeven moment stopt de auto en sleept hij haar eruit. Hij verkracht haar, waarna hij haar uiteindelijk helemaal ontredderd uit de auto gooit.

Twee inbraken in twee weken in horecagelegenheid

BERGEN OP ZOOM - De politie onderzoekt de inbraken die recent en vannacht hebben plaats gevonden in een horecagelegenheid aan de Antwerpsestraat. De daders die mogelijk via het dak het pand benaderd hebben zijn via de achterdeur binnengegaan. In het café werden gokkasten opgebroken en het geld ontvreemd. Naast geld miste de eigenaar onder andere ook een LCD-scherm. Twee weken eerder was het pand ook al doelwit van inbraak. Via het forceren van het slot van de achterdeur lukte het de daders toen ook om binnen te komen.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 29-01-2010 13:19 | © Regio Midden en West Brabant |