Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Breda, 29-01-2010

Politie start uitgebreid recherche onderzoek na overval (2)

TILBURG: In aansluiting op de berichtgeving over de overval gisteren in een woning annex bedrijfspand aan de Goirkestraat het navolgende.

Zoals eerder gemeld waren bij dit incident vijf Duitse mannen
betrokken. Inmiddels zijn hun personalia bekend geworden. Het
slachtoffer die met ernstig hoofdletsel werd opgenomen is een
32-jarige man uit Trotsdorf. De vier Duitse mannen die gistermiddag werden aangehouden zijn: een 38-jarige man uit Dusseldorf, een 53-jarige man uit Essen, een 55-jarige man uit Trotsdorf en een 34-jarige man uit Much. Zij zijn in verzekering gesteld. Hun
betrokkenheid bij het gebeuren wordt onderzocht.

Het team Grootschalige Opsporing bestaat uit twintig rechercheurs en stelt een uitgebreid onderzoek in naar de toedracht van het incident en naar de andere betrokkenen hierbij.

Veelpleger door biker aangehouden voor diefstal in bouwmarkt

TILBURG: Een oplettende politiebiker heeft donderdagmiddag omstreeks 16,.40 uur op het Calandhof een 56-jarige veelpleger aangehouden ter zake winkeldiefstal.

De fietsagent zag dat de verdachte volle tassen aan zijn fiets had hangen. De agent die de man herkende als zijnde een hem bekende veelpleger, vroeg aan hem wat er in zijn tassen zat. Hierna liet de man twee identieke gereedschapskoffers met doppen / bitsets zien. Hij vertelde dat hij deze op de weekmarkt had gekocht in de Besterd. De agent vertrouwde dit verhaal niet en ging naar de Bouwmarkt op het Calandhof.

De koffers bleken daar gestolen te zijn. De verdachte was ook te zien op de bewakingsbeelden tijdens deze diefstal. Hij is daarop
aangehouden en conform de afspraken over veelplegers, in verzekering gesteld.

Twee arrestaties tijdens horecatoezicht in uitgaanscentrum Tilburg

TILBURG: De politie heeft tijdens een rustige horecadienst slechts twee arrestaties verricht. Het ging om een 25-jarige man zonder ID-bewijs en een 35-jarige vrouw die iets teveel had gedronken om nog te mogen autorijden.

De politie arresteerde omstreeks 03.15 uur op de Heuvel een 25-jarige man uit Groningen aangehouden. De arrestatie nadat agenten gezien hadden dat de auto waarin de man zat tegen het verkeer over de Heuvelring reed. De agenten troffen de auto aan op het eind van de Korte Heuvel met twee inzittenden. Deze inzittenden verklaarden dat de bestuurder was weggerend. Een van de inzittenden was zichtbaar dronken. Hij had geen ID-bewijs bij zich. De auto stond niet op naam van een van de inzittenden. De dienders besloten daarom de
autosleutels in te nemen. Uit boosheid daarover sloeg de verdachte de ruit van de auto in. Hij is voor vernieling en het niet tonen van een ID-bewijs aangehouden.

Tijdens een alcoholcontrole op de Paleisring werd vannacht omstreeks 00.30 uur een 35-jarge vrouw uit Alphen betrapt op het rijden onder invloed. Ze blies 255 ugl.

Arrestatie na aantreffen traangas

TILBURG: de politie heeft vannacht omstreeks 01.15 uur tijdens een controle op de Broekhovenseweg een 20-jarige Tilburger aangehouden nadat in zijn auto een busje traangaas was aangetroffen. In de auto lagen diverse handschoenen en een schroevendraaier. De gegevens van de andere inzittende, een broer van de verdachte zijn genoteerd. Tegen de 20-jarige Tilburger wordt proces-verbaal opgemaakt ingevolge de Wet Wapens en Munitie.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 29-01-2010 13:18 | © Regio Midden en West Brabant |