American Express ontvangt ChildsLife Appreciation Award

29/01/2010 14:03

ChildsLife International

De ChildsLife Yearly Appreciation Award 2008 is toegekend aan American Express Services Europe Ltd. ChildsLife reikt de Award jaarlijks uit aan personen of organisaties die zich op een bijzondere manier inzetten voor de hulporganisatie. ChildsLife wil hiermee uitdrukking geven aan haar dankbaarheid en waardering voor de enorme inzet en steun die zij de afgelopen jaren van deze personen en organisaties heeft ontvangen. De inscriptie in de award luidt: We make a living by what we get, but we make a life by what we give, een uitspraak van Sir Winston Churchill.

Jean-Luc Nocart, Vice President - Country Manager Benelux van American Express, ontving de Award van ChildsLife International. Tijdens de overhandiging zei Patricia Korver-Kicak, Directeur van ChildsLife International: "We hebben American Express voor de 2009 Award uitgekozen omdat het enthousiaste en toegewijde management en de medewerkers een persoonlijke interesse in de hulp aan kinderen hebben getoond tijdens de jaarlijkse Boodschappendag. Hierbij hebben ze meer dan 9 ton voedselproducten ingezameld bij klanten van supermarkten. Met dit voedsel hebben zij een belangrijke bijdrage geleverd aan het ChildsLife distributie programma in Oost Europa."

"Ik vind het belangrijk dat elk bedrijf zich inzet en ook haar medewerkers de ruimte geeft initiatieven te ontplooien voor goede doelen. Juist nu het economisch wat minder gaat hecht ik belang aan het blijven stimuleren van deze maatschappelijke verantwoordelijkheid", aldus de heer Nocart.

American Express medewerkers zetten zich jaarlijks in voor ChildsLife als onderdeel van hun 'Good Citizenship' programma. Met dit programma steunt American Express wereldwijde en lokale projecten en organisaties. Bijvoorbeeld met financiële middelen of door eigen medewerkers in te zetten, zoals bij deze actie voor ChildsLife. American Express zet zich al meer dan 150 jaar in voor miljoenen klanten op het gebied van reizen, betalen en verzekeringen.

ChildsLife International, waarvan het hoofdkantoor in Haarlam is gevestigd, richt de hulpverlening op kinderen die in extreme armoede leven, door het bieden van

onderwijs, voedselhulp en opvang. Daarnaast zendt ChildsLife jaarlijks ruim 45 transporten met hulpgoederen naar haar projecten in Oost-Europa en Afrika. ChildsLife biedt hulp aan ruim 16.000 kinderen per maand, wereldwijd.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.childslife.nl

http://www.childslife.nl