IPD en ROZ bezegelen integratie van hun Nederlandse organisaties

29/01/2010 14:13

IPD Nederland BV

IPD en ROZ bezegelen integratie van hun Nederlandse organisaties

Almere/Den Haag, 29 januari 2010: Stichting ROZ Vastgoedindex Nederland en IPD Group integreren hun beide organisaties om zo een meeromvattende en efficiëntere dienstverlening aan de Nederlandse vastgoedinvesterings-communities te kunnen aanbieden, zo is vandaag bekendgemaakt.

ROZ Performancemeting BV, ROZ's dochteronderneming die zich speciaal heeft toegelegd op het verzorgen van diensten op het gebied van vastgoed-performancemeting, zal worden geïntegreerd in IPD Nederland, de recentelijk door IPD Group specifiek voor Nederland opgezette organisatie. Deze stap is een logisch vervolg op het reeds vele jaren bestaande partnerschap tussen IPD en Stichting ROZ Vastgoedindex Nederland.

Het 15-jarige partnerschap van ROZ en IPD is de langstdurende samenwerking in de geschiedenis van IPD Group die heeft geleid tot het in 1995 op de markt brengen van de jaarlijkse ROZ/IPD Nederlandse Vastgoedindex - de eerste index voor investeringen van institutionele beleggers in vastgoed die IPD op het vaste land van Europa heeft uitgebracht.

De integratie van ROZ Performancemeting BV versterkt IPD's rol in Nederland en vergroot de wereldwijde marktdekking van IPD Group.

De combinatie van de operaties in IPD Nederland voorziet in een reeks samenhangende en veelomvattende vastgoedinformatiediensten voor alle partijen die bij de Nederlandse vastgoedindustrie betrokken zijn en maakt het mogelijk de dienstverlening meer toegankelijk en efficiënter op te zetten ongeacht of deze zich richt op institutionele beleggers, woningcorporaties, zorginstellingen, gemeenten, vastgoedmanagers of financiers van investeringen in vastgoed.

IPD is nu actief in 23 van 's wereld meest volwassen vastgoedinvesteringsmarkten en verzorgt uit dien hoofde wereldwijd de vastgoedperformancemeting van meer dan 50.000 assets met een totale waarde van bij benadering USD 4,6 triljoen (EURO 3,3 triljoen). IPD's Nederlandse commerciële en woningcorporatie vastgoeddatabanken omvatten samen meer dan 18.000 objecten met een waarde van meer dan EURO 121 miljard. Daarnaast worden met IPD Occupiers circa 70.000 voornamelijk overheidsgebouwen in het Verenigd Koninkrijk op hun bedrijfseconomische efficiëntie vanuit gebruikersperspectief gemeten.

Stichting ROZ Vastgoedindex Nederland blijft de collectieve belangen van de institutionele beleggers in Nederlands vastgoed bij de ROZ/IPD Vastgoedindex behartigen. In deze rol zal Stichting ROZ nauw samenwerken met IPD Nederland, door toe te zien op het juiste gebruik van de informatie die door de participanten van deze index beschikbaar is gesteld, het monitoren van de kwaliteit van de geleverde diensten en het van tijd tot tijd namens het collectief van de participanten onderhandelen over de commerciële randvoorwaarden van de dienstverlening.

Na de integratie van ROZ Performancemeting BV zullen de algemeen directeur van IPD Nederland, Arnoud Vlak, en de adjunct-directeur van ROZ Performancemeting BV, Mirande Waldmann, gezamenlijk het directieteam van IPD Nederland vormen. Samen met het bestuur van Stichting ROZ Vastgoedindex Nederland, dat wordt voorgezeten door Henk Hilverink, zullen zij ervoor zorg dragen dat de belangen van de individuele participanten, de Stichting ROZ en IPD Group op elkaar blijven afgestemd. Een Raad van Advies bestaande uit gezaghebbende personen die de verschillende deelnemersgroepen vertegenwoordigen zal de activiteiten van IPD Nederland monitoren.

Voorts is bekendgemaakt dat Aart Hordijk, directeur van Stichting ROZ en ROZ Performancemeting BV, is teruggetreden. Hordijk heeft meer dan 15 jaar een cruciale rol gespeeld in de ontwikkeling van ROZ en de ROZ/IPD Vastgoedindex. Hij zal dit blijven doen als een van Nederlands meest gezaghebbende academici die zich specifiek heeft toegelegd op de vastgoedindustrie. Uit dien hoofde zal hij nauw met IPD Group blijven samenwerken aan de voortdurende harmonisatie van de nationale en internationale waarderingsrichtlijnen teneinde de wereldwijde vergelijkbaarheid van investeringen in vastgoed te verbeteren.

Henk Hilverink, voorzitter van Stichting ROZ Vastgoedindex Nederland: "De overname brengt één alle vastgoedinformatiediensten omvattend Nederlands IPD platform tot stand, waarmee voor onze klanten de continuïteit vanuit de optiek van personeel en systemen beter is gewaarborgd. Bovendien zal de nieuwe organisatie gebaat zijn bij het voortdurend groeiende en steeds meer divers wordende wereldwijde netwerk van IPD.

Laurent Ternisien, algemeen directeur van IPD Group: "Voor IPD is dit een belangrijke stap en volgend op de overname van aeDex in juni 2008 de tweede acquisitie in Nederland. Van doorslaggevend belang is dat als gevolg van de combinatie van ROZ en aeDex binnen de groep, IPD Nederland uitzonderlijk goed is gepositioneerd om de verschillende Nederlandse vastgoed investeringscommunities van dienst te zijn."

"Ik ben ervan overtuigd dat door nauwer met elkaar samen te werken we in het belang van de gehele Nederlandse vastgoedindustrie de kwaliteit van onze rapportages verder uitbouwen alsook onze toegankelijkheid en innovatie verbeteren. En dit alles voortdurend met inachtneming van IPD's standaarden van strikte vertrouwelijkheid, die al 25 jaar het fundament van IPD's bedrijfsmodel vormen."





http://www.ipd.com