DBC Onderhoud

Registratieregels DOT versie 1.1 beschikbaar
29-01-2010 13:16

Registratieregels DOT versie 1.1 beschikbaar Vooruitlopend op de DOT-uitlevering van juli 2010 (RS05) is reeds nu het document Registratieregels (versie 1.1) beschikbaar. Bij de registratieregels wordt gestreefd naar zoÂveel mogelijk uniformiÂteit om zodoende ook zoveel mogelijk automatisch te kunnen laten geschieden.

Â

De belangrijkste inhoudelijke verschillen met versie 1.0 betreffen de registratieregels voor de IC, de verwijsgegevens, het opnemen van de declaratiebepaling voor add-ons, het openen van zorgtrajecten met zorgtype 11, nieuwe add-ons voor hemostatica en aangescherpte definities voor zorgtypen 41, 51 en 52.

Â

De nieuwe registratieregels worden in een drieluik van separate documenten uitgewerkt:

1. Het nu beschikbaar gestelde document Registratieregels versie 1.1. en het hierop binnenkort volgende registratieaddendum met beslisregels en referentietabellen

2. Een algemene toelichting met praktijkvoorbeelden.
3. De op DOT aangepaste specialismespecifieke toelichtingen.

De laatste twee documenten worden eveneens tussentijds (in conceptvorm) opgeleverd.

Â

Via de website en de nieuwsbrief houdt DBC-Onderhoud u op de hoogte van de publicatie van deze documenten.

Â

Naast het document Registratieregels 1.1 kunt u ook een introductie downloaden. Deze introductie geeft de status van het document aan en zet de belangrijkste kenmerken van de nieuwe registratieregels en de verschillen ten opzichte van versie 1.0 op een rijtje.