Gemeente Soest

Leerplicht neemt steekproeven voor de voorjaarsvakantie

29 januari 2010

De leerplichtambtenaren van de gemeente Soest wensen de schoolgaande kinderen en jongeren uit Soest en Soesterberg alvast een hele fijne voorjaarsvakantie.

Ze willen de jongeren en hun ouders/verzorgers er wel op attenderen dat ze zich aan de voorgeschreven vakantieweek houden. Oftewel niet eerder met vakantie gaan of later terugkomen.

De meeste scholen zijn dicht van maandag 22 februari tot en met vrijdag 26 februari 2010. De directeuren zijn verplicht om ongeoorloofd verzuim, bijvoorbeeld als je eerder met vakantie gaat, te melden aan de leerplichtambtenaren.

Het komt voor dat ouders/verzorgers hun kind dan ziek melden. Dat is niet de bedoeling. Is er geen toestemming verleend voor extra verlof en is een jongere werkelijk ziek in die periode, dan is bewijs nodig om te kunnen aantonen dat er sprake was van geoorloofd schoolverzuim. Bijvoorbeeld een brief van de huisarts.

Via een steekproef bezoeken de leerplichtambtenaren op 19 februari de scholen en als het nodig is, kunnen huisbezoeken worden afgelegd.