Ziekenhuis St. Jansdal Harderwijk

Persberichten St Jansdal

St Jansdal voorkeursziekenhuis Zilveren Kruis Achmea (29-01-2010)

Zorgverzekeraar Zilveren Kruis Achmea heeft ziekenhuis St Jansdal uit Harderwijk geselecteerd als één van de ziekenhuizen die de beste resultaten leveren bij de behandeling van borstkanker, liesbreuken, heup- en knie en staar. St Jansdal blijft minimaal één jaar voorkeursziekenhuis voor deze behandelingen. Wout Adema, voorzitter van de Raad van Bestuur van het Harderwijkse ziekenhuis ziet dit als een bevestiging voor de inzet voor kwalitatief goede zorg en persoonlijke aandacht.

Roelof Konterman, voorzitter van Zilveren Kruis Achmea: âInformatie over de kwaliteit van zorg helpt de zorg nog beter te maken. Kwaliteit is een keuze waar wij onze verzekerden bewust van willen maken. Dat doen we bijvoorbeeld sinds 1 januari 2009 door het vergelijken van ziekenhuizen met objectieve kwaliteitscriteria bij een aantal veelvoorkomende behandelingen. Onze verzekerden kunnen daarover advies bij ons inwinnen voordat zij een behandeling moeten ondergaan.â

Volgens de verzekeraar is er in de Nederlandse gezondheidszorg écht iets te kiezen. Voor een aantal medisch specialistische behandelingen heeft de verzekeraar informatie van de ziekenhuizen ontvangen waarmee echt iets over de kwaliteitsverschillen gezegd kan worden. Het gaat dan om zaken als de snelheid van herstel, het wegblijven van complicaties en klachten, de kans op heroperaties, de wachttijden en de service.

Verzekerden van Zilveren Kruis Achmea die voor St Jansdal kiezen als zij een van bovenstaande behandelingen moeten ondergaan, betalen het hele jaar geen verplicht eigen risico (⬠165,-). Patiënten die zich willen laten opereren in het Harderwijkse ziekenhuis kunnen hiervoor het beste eerst contact opnemen met de afdeling Zorgbemiddeling van Zilveren Kruis Achmea. Daarbij is een verwijzing van de huisarts nodig.

Door verzekerden vrij te stellen van het verplichte eigen risico als zij de afdeling Zorgbemiddeling inschakelen, stimuleert Zilveren Kruis Achmea patiënten om te kiezen voor ziekenhuizen die hebben bewezen goede zorg te leveren. Voor het aanvragen van Zorgbemiddeling kunt u kijken op: www.zilverenkruis.nl/zorgbemiddeling
---