Landstede

Ontbijt op maat voor kinderen t Hummelhof

Bij Kinderopvang Nieuwleusen is op leuke wijze aandacht besteed aan de Nationale Voorleesdagen. Van 25 t/m 29 januari is iedere dag met een groepje van ongeveer 10 kinderen een brood gebakken met een broodbakmachine, voorgelezen en gedanst en gepicknickt.

Op deze manier sluiten we met de voorleesdagen aan op de belevingswereld van de kinderen. 'Voor een ontbijt op het kinderdagverblijf zijn de kinderen nog te klein', aldus Jessica Talen van 't Hummelhof. 'Dat verstoort hun ritme. Daarom hebben we dit programma voor hen samengesteld'.

Naast het broodbakken is ook het themaboek van Guido van Genechten, Wiebelbillenboogie, voorgelezen, en is er gedanst. De kinderen hebben het zelf gebakken brood en kleine bolletjes vervolgens tijdens een picknick opgegeten.

Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt hun veel plezier. Speciaal voor baby's, peuters en kleuters zijn er De Nationale Voorleesdagen.

Deze dagen hebben als doel het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, te bevorderen. Landstede Kinderopvang sluit hier graag op aan met activiteiten. Landstede Kinderopvang laat zich inspireren door de principes van Reggio Emilia: ieder kind is competent, krachtig en intelligent en beschikt over wel honderd talen om met zijn omgeving te communiceren.

Kinderen zijn vanaf het eerste moment gericht op interactie met de mensen en hun omgeving. Ze zijn nieuwsgierig en leergierig en ze benaderen hun wereld met al hun zintuigen en vermogens.

Meer over Kinderdagverblijf 't Hummelhof (Nieuwleusen)