GroenLinks Doesburg


Het winkelgebied in Doesburg

Vrijdag 29 januari 2010, 11:35u Bert Stulp

* binnenstad

* winkelgebied

Doesburg heeft een gezellig, kleinschalig winkelcentrum. Opvallend is dat het autoverkeer er meestal vrij toegang heeft. Het winkelend publiek is daarom gedwongen op de trottoirs te blijven, waar vaak de doorgang wordt belemmerd. Wij vinden dit een ongewenste situatie en zijn er daarom voor om het doorgaande, gemotoriseerde verkeer volledig uit de winkelstraten te weren.

Het realisme van GroenLinks
Aangezien de Doesburgse ondernemers dit niet zien zitten, beseffen ook wij dat het benodigde draagvlak hiervoor vooralsnog ontbreekt. Daarom stellen wij een tussenoplossing voor om de winkelstraten in elk geval autoluwer te maken. Tot nu toe mag het gemotoriseerde verkeer via twee winkelstraten het centrum binnenkomen (Ooipoort- en Meipoortstraat) en via één straat er weer uit (Kerkstraat). Dit willen wij omdraaien, zodat er nog maar één toegangsweg is voor auto's om het winkelgebied binnen te komen. Voetgangers krijgen hierdoor meer de ruimte.

Niets menselijks is ons vreemd
Erg belangrijk voor de bezoekers van het Doesburgse winkelgebied is een openbaar toilet. Een hypermodern, zelfreinigend toilet. Als alle belanghebbende partijen hieraan meebetalen, dan hoeft de financiering niet echt een groot probleem te zijn. Het bijbehorende invalidentoilet kan worden betaald uit WMO-gelden. Een mogelijke locatie: het open terrein op de hoek van de Kloostertuin en de Kloostersteeg, dus vlak achter Albert Heijn.

Bert Stulp