Vlaamse Overheid

Beslissingen van de Vlaamse Regering - vrijdag 29 januari 2010

Op voorstel van viceminister-president Ingrid Lieten Na advies van de Raad van State wijzigt de Vlaamse Regering definitief het procedurebesluit voor de Vlaamse Regulator voor de Media en het besluit over de toekenning van zendvergunningen aan de erkende particuliere landelijke, regionale en lokale radio-omroepen. In het nieuwe decreet radio-omroep en televisie wordt de erkenningsprocedure in sommige gevallen vervangen door een kennisgevingsprocedure. Voortaan is een kennisgeving vereist voor de andere radio-omroeporganisaties, de particuliere niet-lineaire radio-omroeporganisaties, de private en de niet-lineaire televisieomroeporganisaties, de dienstenverdelers en de kabelomroepnetwerken. Daarnaast worden er een aantal administratieve vereenvoudigingen doorgevoerd en een aantal onregelmatigheden rechtgezet. In het zendvergunningenbesluit wordt het SEPA-formaat voor bankrekeningen toegevoegd.

Op voorstel van viceminister-president Geert Bourgeois De Vlaamse Regering wijzigt principieel het besluit over het personeelsstatuut van de gewestelijke ontvangers. De gewestelijke ontvangers aan wie een verlof voor opdracht van algemeen belang werd toegekend vóór 1 maart 2006 of van wie het verlof voor opdracht werd verlengd in de periode tussen 1 maart 2006 en 1 maart 2009, mogen dat verlof voortzetten onder de voorwaarden die van toepassing waren vóór 1 maart 2006. Dit wijzigingsbesluit wordt nog geagendeerd voor onderhandelingen met de sociale partners. Daarna gaat het voor advies naar de Raad van State.

Op voorstel van viceminister-president Geert Bourgeois De Vlaamse Regering neemt akte van de evaluatie van het actieplan Gelijke kansen en diversiteit 2009. Ze keurt meteen de actiepunten goed van het Actieplan Gelijke kansen en diversiteit 2010: naar een evenredige vertegenwoordiging van kansengroepen in de Vlaamse overheid.

Op voorstel van viceminister-president Geert Bourgeois De Vlaamse Regering wijzigt principieel diverse bepalingen van het decreet over de vestiging, de invordering en de geschillenprocedure van provincie- en gemeentebelastingen. Het betreft de rechtzetting van een aantal onzorgvuldigheden, het uitklaren van mogelijke interpretatiemoeilijkheden en een aantal bepalingen die moeten bijdragen tot de interne administratieve vereenvoudiging binnen de gemeentelijke en provinciale besturen. Dit voorontwerp van wijzigingsdecreet wordt voor advies voorgelegd aan de Vlaamse Adviesraad voor Bestuurszaken.

Op voorstel van minister Hilde Crevits De Vlaamse Regering stemt in met een wijziging van het koninklijk besluit tot vaststelling van de vergoedingen waaraan het gebruik van diensten voor de luchtvaart is onderworpen. De wijziging werkt een ongelijkheid weg door de vergoeding voor het afgeven van een bevoegdverklaring instrumentvliegen voor een vergunning van beroepsbestuurder te bepalen op 150 euro.

Op voorstel van minister Philippe Muyters In het kader van het geactualiseerde Sigmaplan beslist de Vlaamse Regering principieel tot defintieve vaststelling van volgende gewestelijke ruimtelijke uitvoeringsplannen voor de afbakening van de gebieden van de natuurlijke en agrarische sector: regio Schelde-Dender 'Polder van Vlassenbroek, Grote en Kleine Wal, Zwijn en Groot Schoor' en 'Cluster Kalkense Meersen', en regio Waasland 'Durmevallei'. De drie GRUP's worden nu voor advies voorgelegd aan de Raad van State.

Op voorstel van minister Philippe Muyters De Vlaamse Regering wijzigt het uitvoeringsbesluit bij het decreet over een inhaalbeweging in sportinfrastructuur via alternatieve financiering. Het subsidiebedrag voor eenvoudige sporthallen wordt opgetrokken tot maximaal 75.000 euro. Het wijzigingsbesluit wordt nu voor advies voorgtelegd aan de Raad van State.

Op voorstel van minister Pascal Smet
De Hogere Zeevaartschool is bij decreet een Vlaamse autonome hogeschool (VAH) geworden. In dit kader beslist de Vlaamse Regering tot overdracht van de (on)roerende goederen van de vroegere DAB Hogere Zeevaartschool naar de nieuwe VAH.

Op voorstel van minister Pascal Smet
De Vlaamse Regering hecht haar goedkeuring aan de nieuwe beheersovereenkomsten met het Instituut voor Tropische Geneeskunde en de Vlerick Leuven Gent Management School.

Op voorstel van minister Pascal Smet
Na asdvies van de Raad van State hecht de Vlaamse Regering haar definitieve goedkeuring aan het besluit over de subsidiëring van voortrajecten binnen het stelsel van leren en werken in de Vlaamse Gemeenschap. Het besluit legt voor het schooljaar 2009-2010 het mechanisme vast dat gehanteerd wordt voor het financieren van de voortrajecten.

Op voorstel van minister Pascal Smet
De Vlaamse Regering kent voor het huidige kalenderjaar 202.000 euro subsidie toe aan de vzw EVO in Gent en 431.000 euro aan de vzw VCOV in Leuven voor het stimuleren van ouderbetrokkenheid en -participatie bij het schoolgebeuren.