Ministerraad


Benoeming Directeur-Generaal Fiscale Zaken bij het ministerie van Financiën

Persbericht | 29-01-2010

De ministerraad heeft besloten mevrouw drs. A. (Angelique) Berg voor te dragen als directeur-generaal Fiscale Zaken bij het ministerie van Financiën. De voordracht is gedaan door minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, in overeenstemming met minister Bos van Financiën. De benoeming gaat in op 1 februari 2010.

Mevrouw Berg (1969) is sinds begin 2009 directeur Algemene Fiscale Politiek, tevens plaatsvervangend directeur-generaal voor Fiscale Zaken. Daarvoor was zij onder andere directeur Lokale Milieukwaliteit en Verkeer/Klimaat en Luchtkwaliteit bij het ministerie van VROM en raadadviseur van het Kabinet Minister-President bij het ministerie van Algemene Zaken.

Mevrouw Berg studeerde Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Zij volgt de heer mr. drs. T.W. Langejan op die per 1 januari 2010 voorzitter van de Raad van Bestuur van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) is geworden. De benoeming van mevrouw Berg is tot stand gekomen via de procedure voor de topmanagementgroep van de Algemene Bestuursdienst.