Gemeente Leeuwarden

"Wie heeft voorrang?"

Bron: Gemeente Leeuwarden (28-01-2010)

Het tweede stadsdebat, dat gehouden wordt in Debatcentrum De Bres gaat over stadsontwikkeling. Zaken als bereikbaarheid, voorrang op rotondes, parkeren, economie, stadspromotie en woonomgeving komen uiteraard ter sprake.

Het drukke verkeer zorgt dagelijks voor een grote stroom automobilisten. Een goede bereikbaarheid is dus van het allergrootste belang. Onze stad is hier ook economisch bij gebaat. Handel en wandel moeten optimaal draaien. Wat is er nodig om dit goed te regelen?

Wie heeft de juiste oplossing voor de voorrangsregels bij de rotondes? Deze veroorzaken filevorming en houden doorstroming van het verkeer tegen. Wat heeft nu de voorkeur en het grootste effect?

Bent u eenmaal in het centrum, dan wilt u uw auto dichtbij kunnen parkeren. Voldoende parkeervoorzieningen leiden tot meer bezoekers aan de binnenstad. Dit sterkt de economie van de stad en zorgt dus voor meer welvaart.

Willen we dat Leeuwarden ook toeristisch aantrekkelijk is dan zijn deze onderwerpen natuurlijk van cruciaal belang.

Wonen in Leeuwarden kan op verschillende manieren . Er wordt rekening gehouden met de woonwensen van jong tot oud. De woonkwaliteit blijft belangrijk en vraagt om regelmatige toetsing.

Voldoende gesprekstof dus voor een spetterend debat. De politieke partijen geven hun mening. Het publiek wordt van harte uitgenodigd om mee te praten.

Gespreksleider is Asing Walthaus.

Datum: dinsdag 2 februari 2010
Aanvang debat: 20.00 uur