Gemeente Veenendaal


Verkoop bouwperceel bedrijventerreinen âDe Batterijenâ aan Van Deelen

Op woensdag 27 januari ondertekenden wethouder van den Bos, de heer Pijl van bouwbedrijf van Deelen het koopcontract voor een van de laatste gemeentelijke percelen bouwgrond op bedrijventerreinen âDe Batterijenâ.

Â

Met de verkoop van dit bouwperceel van zoân 3.400 m2 zijn nagenoeg alle bouwpercelen die de gemeente uitgeeft verkocht. De gemeente verkocht in 2009 in totaal 4 ha bedrijfsgrond op het terrein. Het is een gemengd bedrijventerrein met diverse soorten bedrijven zoals transport-, bouw,- dienstverlenende bedrijven en bedrijfsverzamelgebouwen. Op het gedeelte langs de A12 is voor bedrijven nog ruimte beschikbaar. Dit gedeelte wordt ontwikkeld door Stichts Beheer.

Â

Van Deelen

Bouwbedrijf Van Deelen is van oudsher al geruime tijd in Veenendaal gevestigd en sinds 2001 onderdeel van de Pijl Bouwgroep. Het is een innovatief bouwbedrijf met een geheel andere kijk op bouwen. Als middelgroot bouwbedrijf met in totaal 100 arbeidsplaatsen heeft deze onderneming duurzaamheid hoog in het vaandel. Dit uit zich onder andere in het gebruik van natuurlijke materialen en passen duurzame energiezuinige technische installaties toe. Zij kiezen voor Bewust Beter Bouwen. De grondoppervlakte bedraagt bijna 3.400 m2 en komt op de hoek van de nieuw aan te leggen weg Lunet aansluitend op het Bastion. Daar komt een gebouw van hoge kwaliteit, ontworpen door Bronsvoort Blaak Architecten.

Â
Volgens wethouder Van den Bos is het bouwbedrijf een aanwinst op het bedrijventerrein: âDeze vestiging draagt bij aan ons streven om het lokale bedrijfsleven te behouden in onze gemeente.â