Gemeente Roermond

Introductie oud-papierbinder na succesvol verlopen proef

Tijdens een proef in 2009 heeft Hoogvonderen kennis gemaakt met de oud-papierbinder (OPB). Deze uitvinding van het bedrijf OoPéBé Concept is een handig hulpmiddel bij het inzamelen van oud papier. Na de evaluatie bleek dat veel mensen, die het product hebben uitgeprobeerd, positief staan tegenover het gebruik ervan. Ook het college van B&W was zeer positief over deze Roermondse vinding: Het is belangrijk dat zoveel mogelijk afval gescheiden wordt ingezameld. Dat is beter voor het milieu en minder verwerkingskosten scheelt de belastingbetaler vervolgens weer in de beurs.

Naar aanleiding van de evaluatie heeft het college besloten de inwoners van Roermond, die de binder willen aanschaffen, de gelegenheid te geven dit te doen via OoPéBé Concept (dit geldt voor alle duidelijkheid alleen voor de binders en niet voor de inzamelbox, die tijdens de proef beschikbaar is gesteld). Geïnteresseerden, die de OPB willen aanschaffen, kunnen à 2,15 (incl. verzendkosten) een setje van 3 OPBs bestellen via de website www.oopebe.nl. Mensen die niet over internet beschikken kunnen hun bestelling schriftelijk doorgeven aan OoPéBé Concept, Postbus 156, 6040 AD Roermond. Binnen 2 à 3 weken wordt de bestelling per post thuis bezorgd. De OPBs zijn tijdelijk gratis verkrijgbaar bij de AH-supermarkt in Hoogvonderen. De actie loopt zolang de voorraad strekt. Daarna zijn de binders verkrijgbaar via de site van OoPéBé Concept.

De proef in Hoogvonderen bestond uit het twee maanden lang gratis beschikbaar stellen van OPBs aan 1400 huishoudens in de wijk. De binders werden geleverd met een kunststof inzamelbox en een gebruiksaanwijzing. Om er papier mee te kunnen bundelen, dient de binder op de bodem van de box te worden gelegd. Bovenop de OPB kan het oud papier worden gestapeld, waarna het pakketje naderhand met touwtjes kan worden dichtgeknoopt. Als alternatief voor de kunststof inzamelbox kan ook een ouderwetse kartonnen doos worden gebruikt.

Eerste publicatiedatum: 29-01-2010 Bijgewerkt: 29-01-2010