Samenwerking tussen Sport1 en Toto

29/01/2010 16:18

De Lotto

Sport1 en Toto zijn een strategische samenwerking aangegaan voor het komende jaar met de intentie om hierna een langdurige samenwerking aan te gaan. Dat is vandaag officieel bekend gemaakt. Via diverse uitingen van Sport1 zal aandacht worden besteed aan Toto. In het maandagavondprogramma Sport1 United zullen Sport1-analisten Marc van Hintum en Wim Kieft hun Totovoorspellingen doen over de buitenlandse voetbalwedstrijden op Sport1. Deze wekelijkse voorspellingen zullen als een rode draad terugkomen in commercials op televisie, banners op sport1.nl en via nieuwsbrieven naar de kijkers van Sport1.

Frank Bijman, commercieel directeur van De Lotto: "Dit is een mooie samenwerking waarbij we Toto nog meer onder de aandacht brengen van voetballiefhebbers. Op deze manier kunnen kijkers van Sport1 direct ervaren hoe leuk het is om voorafgaand aan een voetbalwedstrijd een voorspelling te doen en zo meer spanning rond een wedstrijd creëren. Voetbal is emotie en Toto is daar onlosmakelijk aan verbonden."

Kees Jansma, directeur van Sport1: "Ik ben verheugd met deze overeenkomst. Voetbal en Toto zijn al jaren met elkaar verbonden. Vroeger moest je voor een Totoformulier naar de sigarenboer. Ook ik was iedere keer weer benieuwd hoeveel wedstrijden ik juist had voorspeld. Tegenwoordig kan het ook allemaal via internet. Het rechtenpakket van Sport1 sluit perfect aan bij de wens van Toto zich nog meer te focussen op het buitenlandse voetbal. Beide proposities versterken elkaar. Ik kijk uit naar een langdurige samenwerking."

Over Toto

De opbrengsten van Toto komen na aftrek van het prijzengeld, ten gunste van goede doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. Sinds de oprichting van De Lotto, de organisatie achter Toto, is er meer dan 1,2 miljard euro naar de Nederlandse sport gegaan. Naast de topsport profiteert ook de amateursport en breedtesport van een grote jaarlijkse bijdrage.

Over Sport1

Sport1 is een digitale 24-uurs sportzender met een breed scala aan live sport. De zender heeft zowel de rechten voor televisie, Internet (www.sport1.nl) als voor een mobiel platform (http://m.sport1.nl). Sport1 biedt twee digitale 24-uurs sportkanalen en vier extra kanalen voor live evenementen aan, waarbij de kijker zelf kan beslissen welke wedstrijd hij volgt. Het aanbod van Sport1 omvat alle belangrijke Europese voetbalcompetities, evenals de UEFA Champions League. Ook zijn hockey, darts, golf, basketbal en tennis te zien. Kijkers kunnen Sport1 ontvangen door een abonnement af te sluiten met Ziggo, UPC, Caiway, Delta, Kabel Noord, Tele2, KPN of via Canal Digitaal. Sport1 is onderdeel van Chellomedia, de Europese content-divisie van Liberty Global, Inc. en een toonaangevend mediabedrijf en distributeur van zenders, content en videodiensten.