UMC St Radboud


Betere service voor patiënten oogheelkunde
29-01-2010

De afdeling Oogheelkunde van het UMC St Radboud sluit een overeenkomst met LowVisionTotaal, een bedrijf dat visuele hulpmiddelen levert en aanmeet bij patiënten met bepaalde oogziekten. De overeenkomst gaat op
1 februari in.

Een deel van de patiënten van de afdeling Oogheelkunde kan veel baat hebben bij speciale loepen, lampen of camera's. Het gaat om patiënten met maculadegeneratie, diabetische retinopathie, glaucoom of een andere oogziekte, die ernstige zichtbeperkingen oplevert.

De afdeling Oogheelkunde beoogt met de overeenkomst de dienstverlening te verbeteren aan patiënten die in aanmerking komen voor een visueel hulpmiddel. LowVisionTotaal is een bedrijf dat een uitgebreid assortiment visuele hulpmiddelen levert en specialisten in dienst heeft, die slechtziende patiënten helpen bij de keuze van het juiste product.
Patiënten kunnen in het UMC St Radboud een specialist van LowVisionTotaal raadplegen, aansluitend aan een bezoek aan het spreekuur van de oogarts. Het gaat om naar schatting 400 patiënten per jaar. De specialist van LowVisonTotaal verricht bij de patiënt thuis de noodzakelijke technische metingen, levert het gekozen product en instrueert de patiënt, eveneens thuis, in het gebruik ervan.

De hulpmiddelen worden grotendeels of geheel vergoed door de ziektekostenverzekering.