Winnaars regionale beroepenwedstrijd bekend

29/01/2010 17:15

ECABO

De beste ICT-er en Directiesecretaresse/Managementassistent van derde regionale voorronde om een plek in de finale van het landelijke beroepenevenement Skills Masters zijn bekend.

De beste ICT-er is Bas Kerssies (Deltion College)voor Microsoft. Mirjam de Heus(Hoornbeeck College)is de beste Directiesecretaresse/ Managementassistent. De regionale beroepenwedstrijd vond plaats bij het Hoornbeeck College in Amersfoort.

ECABO, kenniscentrum voor beroepsonderwijs en bedrijfsleven, organiseert regionale beroepenwedstrijden op verschillende mbo scholen in Nederland voor leerlingen in het derde of vierde jaar van de opleiding als ICT- of Netwerkbeheerder of Directiesecretaresse.

Vijf teams met winnaars uit elke regio doen van 4 tot 6 maart 2010 mee aan Skills Masters in Rotterdam. De teams bestaan uit een Cisco specialist, een Microsoft specialist, een Open Source specialist en een Directiesecretaresse/ Managementassistent.

Alle Cisco deelnemers krijgen via Cisco Networking Academy / NASC een gratis voucher voor een van de industriële Cisco examens. De twee best scorende kandidaten per regio worden tevens in de gelegenheid gesteld hiervoor kosteloos een examentraining te volgen.

Skills Masters

Skills Masters is een toernooi voor mbo-studenten: aan de hand van realistische praktijkopdrachten moeten de studenten laten zien dat ze niet alleen hun toekomstige vak tot in de puntjes beheersen, maar ook goed kunnen samenwerken en omgaan met onverwachte uitdagingen.

EuroSkills

Het beste team vertegenwoordigt Nederland bij EuroSkills in Lissabon. Dit is een Europees beroepenevenement dat jongeren op een aansprekende manier hun toekomstige beroep en opleiding laat beleven. Het is belangrijk dat vakmensen uit verschillende landen overal aan de slag kunnen. Goed beroepsonderwijs en vakmanschap zijn daarbij onontbeerlijk. Aan het einde van EuroSkills weten we wie het beste landenteam van Europa heeft. Deze wedstrijd is van 23 tot en met 26 november 2010.

Over ECABO

ECABO is het kenniscentrum voor de economisch-administratieve, ICT- en veiligheidsberoepen en verbindt beroepsonderwijs en bedrijfsleven. Ze doet dit met producten en diensten gericht op praktijkleren, competentiegericht beroepsonderwijs en examinering voor vmbo, mbo, hbo en particuliere opleiders. Meer informatie vindt u op www.ecabo.nl/skills

Sponsoren

De wedstrijden voor beste Directiesecretaresse/Managementassistent en beste ICT'er wordt mede mogelijk gemaakt door: CA-ICT, Stichting Praktijkleren, Loket MBO ICT, Novell, Secretary Plus, NASC - Het Netherlands Academy Support Centre en Isential.





http://www.ecabo.nl/skills