Politie Gelderland-Zuid

Onderzoek naar aanranding

Politie zoekt getuigen

Nijmegen, 29-01-2010 o De politie heeft nader onderzoek ingesteld in verband met een aangifte van aanranding in de wijk Zwanenveld, 12e straat. Donderdagochtend tussen 10.30 uur en 11.00 uur was een meisje van 13 jaar op weg naar school toen zij door twee jongens van haar fiets werd getrokken en meegenomen in een steegje. Daar werd zij onder bedreiging onzedelijk betast.

Het meisje zou bovendien zijn mishandeld en verloor zelfs even het bewustzijn. Toen de jongens verdwenen waren en ze weer bijkwam, was de 13-jarige in staat op haar fiets te stappen en vervolgens naar school te gaan. Vervolgens is zij opgevangen. Inmiddels heeft het meisje aangifte gedaan bij de politie, die onmiddellijk met een onderzoek is gestart.

De aangewezen plek, Zwanenveld 12e straat tegenover de ingang van de 34e en 35e straat bij een steegje tussen woningen in, hebben politieagenten ruim afgezet. De technische recherche heeft sporenonderzoek verricht en agenten hebben buurtonderzoek gedaan.

Van de twee jongens is het volgende signalement bekend:

Verdachte 1

- Blanke jongen

- Normaal postuur

- Leeftijd 16 a 17 jaar

- Blond haar, kort stekeltjes

- Kleding: zwarte joggingbroek, zwart jack en Nike schoenen

Verdachte 2

- Licht getinte jongen

- Gezet postuur

- Leeftijd 16 a 17 jaar

- Kleding: zwarte joggingbroek, zwart jack, zwarte muts en Nike schoenen

De jongens gingen er met een zwarte scooter, zeer oud model en in slechte staat, vandoor. Zij droegen geen helm.

Getuigenoproep

Wie kent of herkent de twee jongens door de opgegeven signalementen, in combinatie met elkaar of in combinatie met de genoemde zwarte scooter?

De politie vraagt getuigen die donderdagochtend tussen 10.30 en 11.00 uur iets bijzonders hebben opgemerkt in Zwanenveld 12e straat om contact op te nemen met de afdeling Zedenzaken op telefoonnummer 0900-8844. Ook mensen die andere relevante informatie hebben, worden verzocht te bellen. Dit kan desgewenst anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.
(08)

Laatst gewijzigd 29-01-2010 17:29 | © Regio Gelderland-Zuid |