Gemeente Almere

Presentatie OKé-informatiekrant en vernieuwde OKé-website

29-01-2010

logo oke-punt Wethouder Johanna Haanstra presenteert op donderdag 4 februari de vernieuwde website en de informatiekrant van het OKé-punt.

OKé-punt.nl

De website van het OKé-punt is in een nieuw jasje gestoken. Vanaf nu is de informatie ingedeeld in verschillende leeftijdsfases: ongeboren kind, baby, peuter, schoolgaand kind, puber en jong volwassene. Dat maakt het vinden van de informatie die de bezoeker nodig heeft een stuk gemakkelijker! Op de website staan onder andere opvoedtips, de locaties en tijden van spreekuren en informatie over cursussen. De link van de website is www.oke-punt.nl.

OKé-informatiekrant

De krant zet alle gegevens over het OKé-punt en de inloopspreekuren overzichtelijk op een rijtje. Ook komen allerhande thema's aan bod waarmee ouders te maken kunnen krijgen. Daarbij valt te denken aan beweging en gezonde voeding, aan zelfvertrouwen, maar ook aan huiselijk geweld en de impact van een nieuwe gezinssamenstelling na een echtscheiding.

Jongeren vinden in de OKé-informatiekrant twee pagina's die helemaal voor hen bedoeld zijn. De pagina's zijn niet alleen gemaakt voor, maar ook door jongeren: de mensen achter Jong in Almere. Er is van alles te lezen, bijvoorbeeld over City Makers en over het JongerenPersBureau. Maar ook over hoe irritant familie soms kan zijn...

De OKé-informatiekrant wordt in de week van 8 februari huis-aan-huis bezorgd in heel Almere.

Het OKé-punt

Opvoeden is een bezigheid van alledag. Veel gaat vanzelfsprekend. Maar zo af en toe komt iedere ouder voor vragen te staan. Hoe krijg ik mijn peuter aan het eten? Mijn kind wordt gepest op school, wat kan ik doen? Voor ouders die behoefte hebben aan informatie of deskundig advies is er het OKé-punt: het centrum voor Jeugd en Gezin in Almere.

Op vijftien plekken in de stad kunnen ouders terecht voor ondersteuning of advies bij vragen op het gebied van opvoeden en opgroeien. Daarnaast is veel informatie ook te vinden op de vernieuwde website van het OKé-punt en in de OKé-informatiekrant. Langlaufen tijdens X-treme X-mas