Gemeente Breda

Vertraging in levering containers plastic verpakkingsmateriaal

Vandaag hebben alle huishoudens binnen de Gemeente Breda via Nedvang een brief ontvangen met informatie dat zij plastic verpakkingsafval kunnen deponeren in containers bij hen in de buurt.

Doordat de eerder geleverde containers zijn afgekeurd door de leverancier kunnen alle 75 oranje containers pas over ongeveer vier weken worden geplaatst. Nu staan er nog maar tien containers in de stad.

Â

Vanaf 4 januari kunnen burgers leeg plastic verpakkingsafval, zoals drankenflesjes, shampoo- en wasmiddelenflacons naar de speciale oranje containers brengen. Dit mag los of verzameld in alle soorten plastic zakken in de container worden gedeponeerd.

Het is de bedoeling om bij alle winkelpleinen en op diverse centrale plaatsen in de wijk speciale oranje containers te plaatsen waar het plastic verpakkingsmateriaal kan worden ingeworpen.

Â

Behalve op de milieustations Spinveld en Slingerweg zijn op dit moment tien containers te vinden op de Markt in Prinsenbeek, aan de Heksenakker en de Heksendans in Heksenwiel, in de Antwerpenstraat en Brusselstraat in Moerwijk, Aan de Scheperij in Teteringen, in de Genhoesstraat en Lunenburgstraat in de Burcht, aan de Chaamseweg in Ulvenhout en aan de Langendijk.

Â

Afvalservice van de Gemeente Breda leegt de containers drie keer per week.

Â

Indien de een container vol is, kan men dit tijdens kantooruren melden bij Afvalservice via telefoonnummer 14 076.

Als er vragen zijn naar aanleiding van de ontvangen brief, dan kan, ook tijdens kantooruren, contact worden opgenomen met Afvalservice van de Gemeente Breda, telefoon 14 076.

Meer informatie over de gescheiden inzameling van plastic verpakkingsafval in Nederland staat op www.plastic-heroes.nl.