Ingezonden persbericht

Intermission met: Frank Bretschneider, TokTek vs. VJ MNK, Plugexpert

Vrijdag 29 januari | Deur open: 21:30 | Entree: ¤ 7,50

Deze maand nodigt Intermission je uit voor een nachtelijke reis door de wereld van auditieve en visuele kunst.

Frank Bretschneider (Raster Noton/Klitekture) werkt als muzikant, componist en videokunstenaar in Berlijn. Zijn werk staat bekend om zijn nauwkeurige geluidplaatsing, complexe, verweven ritmische structuren en zijn minimale, vloeiende aanpak. Zijn muziek wordt omschreven als een "hypnotiserende hartslag", en Bretschneider laat de subtiele en gedetailleerde muziek weerklinken door zijn beelden: perfect vertaalde realisaties van de kwaliteiten gevonden in de muziek binnen visuele verschijnselen.

TokTek vs VJ MNK (Lomechanik) is de audiovisuele en improvisatie live-act van Tom Verbruggen (TokTek) en Karl Klomp (VJ MNK). TokTek bouwt zijn instrumenten zelf: synthesizers, speelgoed en computers worden instrumenten met een volstrekt uniek geluid, en worden bediend door middel van een joystick. VJ MNK creëert beelden die zijn samengesteld uit opzettelijk gegenereerde glitches aangemaakt door zelfgebouwde videohulpmiddelen. Tijdens hun performance samplen ze live en (her) structureren ze audio- en videonoise met behulp van DIY-instrumenten.

Plugexpert (Lomechanik / Upitup Records), AKA Richard Jonas, maakt gedetailleerde beschrijvingen van verminkte digitale soundscapes gevuld met fragiele wezens en sfeervolle decors. Stel je een achtervolging voor door een wereld met moerassige basslines, racende gitaarsnaren en drumstellen die rondvliegen in helikopters met uitzicht op de sinus-golf-slangen, hangend aan oneindige boomstructuren van hiërarchisch gerangschikte noise.

Intermission is een muziekprogramma dat uitdaagt tot een andere blik op de hedendaagse muziek en haar relaties met andere media.
Iedere laatste vrijdag van de maand.