AkzoNobel

AkzoNobel geeft glans aan titelaspiraties Vodafone McLaren Mercedes Formula 1-team

Het bekendste paar Formule 1-coureurs ter wereld onthulde vandaag de nieuwe MP4-25 van het Vodafone McLaren Mercedes-team. Ook nu weer is de wagen voorzien van een ultramodern laksysteem dat werd ontwikkeld door AkzoNobel Car Refinishes.

De nieuwe MP4-25 werd geïntroduceerd op het hoofdkantoor van Vodafone in het Engelse Newbury. De wagen, die wordt gereden door regerend kampioen Jenson Button en de wereldkampioen van 2008, Lewis Hamilton, is afgewerkt met een geavanceerd Sikkens-systeem dat een hoogglanseffect geeft en een uiterst belangrijke gewichtsbesparing biedt.

"Als officiële leverancier van lakproducten aan het Vodafone McLaren Mercedes Formula 1-team hebben we nauw samengewerkt met hun technische deskundigen aan innovatieve producten die voldoen aan de strengste prestatievereisten", aldus Jim Rees, Managing Director van de activiteit Car Refinishes van AkzoNobel.

"Zo is het unieke, hoogwaardige systeem dat vorig jaar werd ontwikkeld voor de MP4-24 verder uitgebreid tot een superieure, zelfs nog sterker reflecterende chroomkleur. Het feit dat we nu met een laag minder toekunnen betekent potentieel ook een essentiële gewichtsbesparing, terwijl de verwerkingstijd van de lak verder is bekort".

Martin Whitmarsh, teambaas Vodafone McLaren Mercedes, voegde hieraan toe: "Het nieuwe en verbeterde laksysteem ziet er spectaculair uit en speciaal het chroomeffect is bijzonder indrukwekkend. Het is natuurlijk niet zo dat we met een laklaag minder ook meer races gaan winnen, maar het levert zeker een bijdrage aan betere prestaties en kan ons een uiterst belangrijk concurrentievoordeel bezorgen".

AkzoNobel Car Refinishes is de officiële leverancier van lakproducten aan het Vodafone McLaren Mercedes Formula 1-team en heeft een exclusief contract dat loopt tot 2011, wanneer opties voor contractverlenging zullen worden geëvalueerd. De samenwerking houdt onder meer in dat technici van beide partijen samenwerken aan de verdere ontwikkeling van innovatieve coatings volgens VOC-normen die een geweldige visuele impact hebben en prestaties van wereldklasse leveren.

Button en Hamilton racen voor het eerst met de MP4-25 tijdens de Gulf Air Bahrain Grand Prix, die plaatsvindt op 14 maart.

Noot voor redacties

Foto's zijn te downloaden via: www.mclaren.com/mediaroom/2010-launch.php.



AkzoNobel