Ingezonden persbericht


3 december 2009

Persbericht

Edgar Holder spreekt tijdens Radical Weekend Drachten

Van vrijdag 29 tot en met zondag 31 januari houdt de Bethel gemeente te Drachten voor de vijfde keer een Radical Weekend voor jongeren van 18 tot en met 30 jaar. Hoofdspreker is Edgar Holder uit Suriname en het thema is ´Authority´. Het weekend vindt plaats op conferentiecentrum De Betteld te Zelhem.

Het thema is Authority. Christenen hebben van Jezus autoriteit gekregen om te leven en handelen vanuit Zijn naam. Vaak zijn ze zich hiervan niet bewust of weten niet zo goed wat ze er mee moeten. De weg gaan die Jezus voor christenen bedoeld heeft roept vaak strijd en tegenstand op, waardoor het voorkomt dat men ontmoedigd raakt of zelfs de handdoek in de ring wil gooien. Tijdens het Radical Weekend geven de organisatoren handreikingen om hiermee om te gaan. Wat is deze autoriteit en hoe wordt er gebruik van gemaakt in het dagelijks leven?

Ze leren bezoekers intiemer om te gaan met God, hun relatie met Jezus te intensiveren en krachtig op te treden vanuit de Heilige Geest. Met autoriteit.

Dit weekend bevat diverse meetings die bestaan uit gepassioneerde aanbidding, uitdagend onderwijs en mogelijkheid tot persoonlijk gebed. Daarnaast zijn er op zaterdagmiddag twee krachtige seminars te volgen die bezoekers verder kunnen helpen in hun relatie met God.

Hoofdspreker Edgar is samen met zijn vrouw Irma pastor van de Levende Steen Gemeente uit Hoogvliet. Het is een bloeiende, multiculturele gemeente met ongeveer 2000 leden. Edgar is op 17-jarige leeftijd naar Nederland gekomen om een medische studie te volgen in Leiden. Door zijn bekering heeft zijn leven een totaal andere wending gekregen. Edgar is een dynamische en charismatische spreker. Hij spreekt duidelijk, helder en heeft humor.

Meer informatie over het Radical Weekend kan worden gevonden op www.bethel.nl/radicalweekend. Mensen kunnen zich hier ook voor het weekend opgeven. Vanaf ¤ 85 kunnen jongeren aan dit weekend deelnemen. Meer informatie over conferentiecentrum De Betteld kan worden gevonden op www.betteld.nl.

Einde persbericht



Ingezonden persbericht