Ingezonden persbericht



---


Agora, vrijdag 29 januari om 20.30 uur
'NO Blues' is oorstrelend mooie wereldmuziek

'NO Blues' experimenteert op het kruispunt van folkblues en traditionele Arabische muziek. Ze noemen het zelf ook wel: 'Arabicana': de Mississippi vol Palestijnse tranen. Zoals muziekblad OOR het verwoordt: "Meer dan geslaagd, oorstrelend mooi, dit is wereldmuziek in meer dan één opzicht". "Vanaf de eerste noot werd het publiek gegrepen door deze magische samensmelting van werelddelen. We hapten naar adem als de laatste klanken van een nummer wegebden, om vervolgens onze handen blauw te klappen." (Eindhovens Dagblad). De groep is inmiddels uitgegroeid tot een voor Nederlandse begrippen ongekend wereldmuzieksucces.

Agora, zaterdag 30 januari om 20.15 uur
Prachtig finaleconcert 'Passie' van Ruth Jacott

De veelzijdige zangeres Ruth Jacott tourt dit seizoen langs de Nederlandse theaters met haar theatershow 'PASSIE'. Een concert met een verrassend nieuw geluid. Zij zingt naast Nederlandstalig materiaal ook Spaanstalige en Engelstalige nummers. In Lelystad zal ze haar dernière spelen: de laatste voorstelling van deze tour. 'Passie' staat in het teken van passionele latin en tropische sferen, gebracht door een 8-koppige band, backing vocals, dansers en een van de beste zangeressen van ons land. Kortom, een passionele avond die u niet snel zal vergeten!

Agora, zondag 31 januari om 14.00 uur
Dieren van papier in 'Michael en de Draak (4+)'

Michael is een klein papieren muisje dat uit een affiche tot leven wordt getoverd. Al snel blijkt hij het buitenbeentje in de familie. Hij weigert zoals de anderen angstig door het leven te gaan. Hij is toch niet voor niets genoemd naar een drakendoder uit een boek? Dus wil hij echte monsters zien! Hij gaat op reis door de lucht, onder de aarde en in het water, op zoek naar het gevaar. Maar als hij een draak wil zien, moet hij het vuur trotseren. Bang zijn of niet bang zijn, dat is de vraag... Poppenspeler Jacobus Wieman gebruikt diverse technieken om al zijn prachtige papieren dieren tot leven te brengen.

Agora, dinsdag 2 februari om 20.30 uur
Cabaretier Vincent Bijlo verlicht met 'Verlicht'

Als u een chronisch lachtekort hebt en uw bloeddruk door de dagelijkse ergernissen enorm is gestegen, kom dan naar 'Verlicht'. Als u zaken niet meer in het juiste licht kunt plaatsen, kom dan naar 'Verlicht'. Als u nog steeds niet weet waarom dingen zijn zoals ze zijn en gaan zoals ze gaan, kom dan naar 'Verlicht'. Als u twijfelt aan de zin van alles, kom dan naar 'Verlicht'. Cabaretier, schrijver en radiomaker Vincent Bijlo meent dat in de wereld van het kijken erg weinig wordt gezien. We worden verblind door het daglicht van de waan en dat is niet het licht waar het om gaat. Kom dus langs.

Agora, vrijdag 5 februari om 20.15 uur
ISH (15+) met Who the f*** ISHAKESPEARE

ISH maakt met 'STORMISH - Who the f*** ISHakespeare?' een stormachtige voorstelling waarin gevestigde theatervormen de ISH-stijl ontmoeten. Het klassieke stuk 'The Tempest' van Shakespeare, wordt bewerkt in de beste ISH-traditie. Acrobatische stunts, beat box, lyrical hip hop en streetdance verbeelden de strijd tussen het goed en het kwaad: een magisch en filmisch schouwspel.

Prospero is als hertog van Milaan erg geliefd bij zijn bevolking, maar hij wordt verraden door zijn broer Antonio. Samen met zijn dochter Miranda wordt hij op zee achtergelaten en stranden ze op een desolaat eiland. Hier ontwikkelt Prospero zijn magische krachten en met hulp van de geest Ariel wekt hij een storm op waarbij zijn vijanden schipbreuk lijden. Is hij in staat zijn vijanden te vergeven of zint hij op nog meer wraak?

Marco Gerris, performer en artistiek leider van ISH, werkt in dit stormachtige sprookje samen met regisseur/acteur Titus Muizelaar en choreograaf Roy Julen, bekend van 'So You Think You Can Dance'. De cast bestaat uit jonge performers. Acteur Dunya Khayame (GTST), Sofian Abayahya (Coolcast van BNN) en dansers Shiobian Dumas en Annemiek Suijkerbuijk (bekend van So You Think You Can Dance). STORMISH 'Who the f*** ISHakespeare?' is voor iedereen toegankelijk en interessant.

Kaarten zijn te bestellen via de website: www.agora-lelystad.nl, of aan de theaterkassa (Agorabaan 12) van ma t/m za van 14.00 - 17.00 uur. Op voorstellingsavonden van 14.00 uur tot 20.30 uur. Telefonisch op 0320 - 239239.

Agora, zaterdag 6 februari om 20.30 uur
Huub van der Lubbe laatste keer 'Solo met Jan'

In februari 2010 doet Huub van der Lubbe nog eenmaal exclusief de theaterzalen aan met het inmiddels beroemde programma 'Solo met Jan'. Zonder zijn muzikale kameraden van de Dijk of dichtersformatie Concordia. Geheel solo. Maar wél met zijn beste vriend achter de piano: Jan Robijns is componist, arrangeur, pianist en onnavolgbaar begeleider.

Al meer dan 30 jaar zijn Huub van der Lubbe en Jan Robijns de beste vrienden. Vanaf hun eerste kennismaking zijn ze samen aan de slag gegaan, liedjes gaan schrijven, muziek gaan maken. Dit gezamenlijke artistieke verleden is de basis voor wat een bijzondere muzikale theateravond beloofd te worden. Elke avond weer een verrassing!

Kaarten zijn te bestellen via de website: www.agora-lelystad.nl, of aan de theaterkassa (Agorabaan 12) van ma t/m za van 14.00 - 17.00 uur. Op voorstellingsavonden van 14.00 uur tot 20.30 uur. Telefonisch op 0320 - 239239.

Agora, zondag 7 februari om 15.00 uur
'Liefdesbrieven' Anne-Wil Blankers, Paul van Vliet

Het Koningskoppel samen op toneel: Anne-Wil Blankers en Paul van Vliet maken van 'Liefdesbrieven' een absolute hit! Dit geeft u dé unieke kans om deze twee geweldige acteurs samen te zien schitteren.

Liefdesbrieven. Die schrijf je of die krijg je. En die lees je. Genietend van lieve woorden of teleurgesteld als ze niet aan je verwachtingen voldoen. Maar in principe blijft het een aangelegenheid tussen 2 mensen. Melissa en Andrew schrijven elkaar, van jongs af aan als zij een beetje verkikkerd op elkaar raken en bestemd voor elkaar lijken, tot op hogere leeftijd. Beider levens hebben een andere wending hebben gevolgd maar zij geven toch nog even toe aan de sluimerende hartstocht tussen hen.

"De chemie tussen Anne-Wil Blankers en Paul van Vliet klopt vanaf de eerste seconde. De twee personages, Mellisa en Andrew knopen op kinderleeftijd een correspondentie aan, en die loopt vervolgens als een rode draad door hun leven dat met veel humor, compassie en zachtzinnigheid wordt blootgelegd. Toenaderingen, verwijderingen, hartstocht en verkilling, angst, verknochtheid, jaloezie, alles zit erin, met als blijvend component: ze zijn met duizend draden verknoopt. Krijgen ze elkaar? Zeg ik niet, zelf kijken biedt alle antwoorden, plus een hartverwarmende voorstelling" (De Telegraaf).

"Om deze rollen te kunnen spelen moet je verstand hebben van het leven en alleen de echte 'theatergiganten' kunnen zulke complexe karakters overtuigend tot leven brengen." (AD)

Kaarten zijn te bestellen via de website: www.agora-lelystad.nl, of aan de theaterkassa (Agorabaan 12) van ma t/m za van 14.00 - 17.00 uur. Op voorstellingsavonden van 14.00 uur tot 20.30 uur. Telefonisch op 0320 - 239239.

Agora, woensdag 10 februari om 14.00 uur
Muziektheater Hollandse Kade: 'Zo zit het!'(4+)

In 'Zo zit het!' verpakt de groep kleine wetenswaardigheden in poëtisch muziektheater. De voorstelling gaat over het ontstaan van de wereld. Kinderen hebben dat prachtige onbevangen vermogen om zich te verwonderen over de dingen om hen heen. Het levert de grappigste en soms ook moeilijkste vragen op. Hoe zit dit, waarom is dat? Waar ouders soms met een mond vol tanden staan, verzinnen Broer, Zus en Neef dansend, zingend en spelend antwoorden op vragen over de wereld om hen heen

'Zo zit het!' is een poëtische muziektheatervoorstelling met een filosofische inslag. Hollandse Kade heeft zich inmiddels bewezen door zijn pure, sprankelende vorm van theater maken. Ambachtelijk, eenvoudig, daardoor krachtig en in heel direct contact met het jonge publiek.

Kaarten zijn te bestellen via de website: www.agora-lelystad.nl, of aan de theaterkassa (Agorabaan 12) van ma t/m za van 14.00 - 17.00 uur. Op voorstellingsavonden van 14.00 uur tot 20.30 uur. Telefonisch op 0320 - 239239.


---- --