Ingezonden persbericht


Houten, 25 januari 2010
WERELDPREMIÈRE HUNTING & ZN. OP INTERNATIONAL FILM FESTIVAL ROTTERDAM (IFFR)

Vrijdagavond 29 januari in Pathé Schouwburgplein
Op vrijdagavond 29 januari a.s. vindt de wereldpremière plaats op het International Film Festival Rotterdam (IFFR) van de Nederlandse speelfilm hunting & zn. In deze film van Sander Burger wordt de impact getoond van een zwangerschap op een jong samenwonend stel. De hoofdrolspelers Maria Kraakman en Dragan Bakema maken hun opwachting op de rode loper. hunting & zn. draait vanaf 25 februari in de bioscopen.

Hunting & Zn speelt in het heden, in een gemiddeld Nederlands dorp, waar winkelketens als Blokker en Zeeman de dienst uitmaken. De twee voornaamste karakters zijn een jonge man, gespeeld door Dragan Bakema (Vox Populi, Hoe overleef ik..?, Shocking Blue), en Maria Kraakman (My Queen Karo, Guernsey) als jonge vrouw. Ze zijn net getrouwd en leiden een keurig burgermansbestaan: ze spiegelen zich aan alles wat de televisie en de lifestylebladen hen voorschrijft. Ze lijken gelukkig met hun bestaan, totdat de cosmetica waarmee ze hun illusionaire leven mee hebben ingesmeerd begint te barsten. En dan begint alles wat vanzelfsprekend lijkt, te kantelen.

Met Hunting & Zn. zet Sander Burger na Olivier etc., zijn succesvolle speelfilmregiedebuut uit 2007, de samenwerking met de twee hoofdrolspelers voort. Ook nu hebben de acteurs hun aandeel geleverd in het scenario.

Hunting & Zn. zal na de première ook gedraaid worden op 31 januari en 3 februari tijdens het IFFR. Kijk voor meer informatie op: www.huntingenzn.nl. De film werd geproduceerd door NFI Producties in samenwerking met Rotterdam Media Fonds en Filmfonds.

# einde persbericht #

Noot voor de redactie/