Gemeente Barendrecht

Persbericht gemeente Barendrecht

Nominaties Sportgala 2010
BARENDRECHT (maandag 25 januari 2010) ­ Het seizoen 2008-2009 leverde Barendrecht weer veel mensen op die op het gebied van sport iets bijzonders hebben gepresteerd. Deze prestaties worden nog eens extra uitgelicht op het Sportgala, dat dit jaar op 29 januari plaats vindt in het gemeentehuis. Tijdens deze jaarlijks terugkerende sportverkiezingen worden onder meer de beste sportman, -vrouw en ­ploeg van het afgelopen seizoen gekozen. Dit jaar zijn er maar liefst twintig kandidaten genomi- neerd voor een titel in een van de zeven categorieën. De avond begint om 20.00 uur, maar vanaf 19.30 uur is iedereen welkom.

Tijdens het Sportgala worden in totaal in zeven categorieën prijzen uitgereikt: beste sportman, beste sport- vrouw, beste sportploeg, meest veelbelovende sporter, meest veelbelovende sportster, beste sportbestuur- der, meest toegewijde sportvrijwilliger en beste sporter bij de senioren. Voor iedere categorie is een aantal Barendrechtse sporters genomineerd. Deze nominaties zijn tot stand gekomen door voordrachten door verenigingen en inwoners. De jury bestaat uit leden van de Sportraad Barendrecht, een vertegenwoordiger van de plaatselijke pers en drie vertegenwoordigers van de Barendrechtse sportverenigingen.

Investeren
Wethouder Nootenboom legt uit waarom Barendrecht elk jaar het Sportgala organiseert: "Barendrecht in- vesteert in sport. Een gezond lichaam en een gezonde geest zijn heel belangrijk. Samen met het maken van sociale contacten zijn dit de belangrijke punten van sport. We willen de sportverenigingen zo veel mogelijk de middelen en mogelijkheden bieden om sport op een hoog kwalitatief niveau te houden."

Komen, kijken of luisteren?
De organisatie van het Sportgala is in handen van de gemeente. De prijzen worden uitgereikt door verte- genwoordigers van het college van burgemeester en wethouders, de jury en de Sportraad. Wie de winnaars zijn, is 29 januari live te horen op Exxact FM radio ( 106.4 in de ether en 105.9 op de kabel) en te zien op Locom TV.
Nominaties
Sportman Meest veelbelovende spor- Sportvrijwilliger Romario Soekandar ter Anke Kleemans Sander Pupella Martin Khatchanov Piet Wijnsema Richard Advocaat Thomas Potma Gerard Ritstier Nisrine Masrhalmi Sportvrouw Sportbestuurder Seniorensporter Naomi Klomp Ton Löbker Arie Breederland Jamailah Adams Piet Weeda Aart Peter Baan Jantine Kraak Willem van Boesschoten Sportploeg
Meisjes junioren B (estafette team)
CAV Energie

1e voetbal elftal BVV Barendrecht
Heren 1 CBV Binnenland


Noot voor redacties


Gemeente Barendrecht