TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 28-01-2010

Televisie
TROS TV SHOW
Uitzending vrijdag 29 januari
Nederland 1 - 22.00 uur

SUSAN BOYLE EN LUIS SUAREZ IN TROS TV SHOW

In de TROS TV SHOW van morgen, vrijdag 29 januari, is Ivo Niehe thuis in het Schotse dorp Blackburn bij Susan Boyle. Eén optreden in het Engelse programma 'Britains Got Talent' maakte van de ongetrouwde, werkloze 48-jarige huisvrouw een wereldster. In recordtijd werden van haar debuutalbum 8,5 miljoen exemplaren verkocht. Boyle, geboren met een lichte hersenbeschadiging, over de gevolgen van haar optreden in de talentenshow : "Ik ben door het succes eindelijk een zelfverzekerde vrouw geworden." Het ging echter niet zonder slag of stoot voor Susan: "Van wat er na de finale gebeurde weet ik alleen nog dat ik opeens in een ambulance lag op weg naar het ziekenhuis."

In Montevideo een bezoek aan Luis Suarez en zijn jonge vrouw Sofia. Luis: "Het mentaliteitsverschil tussen de Nederlandse en de Uruguayaanse voetballer is enorm. Hier krijgen ze op hun achttiende meteen een auto, wij kennen de harde kant van het bestaan. Dat zie je terug in het veld."

Aan het woord komen behalve zijn zwangere vrouw Sofia ook Luis' broer Paolo en zijn zus Giovana ("Luis was en is altijd de meest rustige van ons allemaal. Een heilige."). Zijn moeder barst in tranen uit als ze vertelt over de armoede die ze gekend hebben en het huis dat Luis voor haar heeft gekocht.

Voor meer informatie: www.tros.nl/tvshow