Gemeente Almere

Gemeente Almere en Ymere presenteren ontwikkelingsplan `Wijk voor Initiatieven'

28-01-2010 | Start: 14:45 | Eind: 15:30 | Locatie: Stadsbouwhuis (Blekerstraat 4, Almere).

Stap verder in ontwikkeling Almere Hout Noord:

Van negen essays naar drie ontwerpen, van drie ontwerpen naar één ontwikkelingsplan: in de ontwikkeling van de sociaal duurzame woon- en werkwijk Almere Hout Noord is opnieuw een mijlpaal bereikt. Op 28 januari a.s. presenteren Adri Duivesteijn, wethouder Duurzame en Evenwichtige Ontwikkeling in Almere, en Stefan Schuwer, bestuurder van woningcorporatie Ymere, het ontwikkelingsplan voor de `Wijk voor Initiatieven'. In de afgelopen maanden hebben zij gezamenlijk gewerkt aan de vertaalslag van het eerste ontwerp naar een haalbaar uitvoeringsplan. Nu is dat ontwikkelingsplan gereed, en komt de concrete ontwikkeling van Almere Hout Noord - een wijk waar op termijn 12.000 mensen zullen wonen - dichterbij.

In het ontwerp beschreef Ymere de `Wijk voor Initiatieven' als een wijk `waar talent de ruimte krijgt, waar niet alleen ruimte is voor ondernemers maar ook de bewoners ondernemend zijn, en een wijk waar ecologie een vanzelfsprekend onderdeel van het dagelijks leven is'. Deze woorden zijn omgezet in concrete acties en activiteiten, die door Adri Duivesteijn en Stefan Schuwer worden toegelicht. Hoe worden initiatieven van onderop gestimuleerd, hoe wordt invulling gegeven aan de ambitie om Almere Hout Noord - op het gebied van energie - volledig zelfvoorzienend te laten zijn, en hoe krijgt economische duurzaamheid betekenis? Kortom: hoe krijgt Almere Hout Noord vorm?

U bent welkom aanwezig te zijn bij de perspresentatie van het ontwikkelingsplan van de `Wijk voor Initiatieven', op donderdag 28 januari a.s. Deze presentatie begint om 14.45 uur, en vindt plaats in het Stadsbouwhuis (Blekerstraat 4, Almere).
winter 2009/2010