Staatssecretaris Marja van Bijsterveldt opent Vakcollege in Velsen

29/01/2010 08:00

Platform Bèta Techniek

Velsen, 29 januari 2010

Hans de Boer, voormalig voorzitter van de Taskforce Jeugdwerkloosheid en mede initiatiefnemer van de Vakcolleges opent samen met staatssecretaris Marja van Bijsterveldt het Vakcollege in Velsen. Het Vakcollege TC Velsen is een van de 35 Vakcolleges die zijn begonnen met de doorlopende leerlijn in de Techniek.

Het initiatief (een publiek-private samenwerking tussen de vmbo's, ROC's en het bedrijfsleven) werpt zijn vruchten af. Ook in Velsen, waar vandaag en morgen open dagen worden gehouden is de vraag naar deze opleiding groot en het aantal leerlingen tegen alle prognoses toegenomen. "Jongeren kiezen steeds meer voor vakmanschap" aldus Ruud Porck, directeur van het Technisch College Velsen. "Ik zeg tegen onze leerlingen, als jij je best niet doet op het vakcollege ga je naar de theoretische school en dan moet je al het goede van de praktijk missen. Het mooie van de formule van het Vakcollege vind ik dat onze jongeren al vroeg kennis maken met de praktijk in de lessen en in de bedrijven en daarmee inspelen op hun leerstijl"!

Het vakcollege is een speciale leergang om jongeren tot hun achttiende op te leiden tot een specifiek vak. Hans de Boer: "Het Vakcollege sluit aan op de grote wens van veel jongeren om te leren met je handen. Dat onderwijs daagt jongeren uit en motiveert ze. Het houdt ze binnen de schoolbanken. Jongeren zijn trots op het vakmanschap en met deze opleiding is er een gegarandeerd uitzicht op een baan in de toekomst".

Mooi dat er weer nieuwe scholen zijn die het belang van deze opleiding zien!





http://www.hetvakcollege.nl