Sint Franciscus Gasthuis
* Januari »

* 29 jan 2010

Franciscus Vriendenfonds en Eneco bieden elektrisch vervoer voor patiënten

Op donderdag 28 januari 2010 heeft het Franciscus Vriendenfonds in samenwerking met energieconcern Eneco een elektrisch voertuig geschonken aan het Sint Franciscus Gasthuis. Met het voertuig kunnen patiënten van de ingang, door de lange centrale hal, naar de verpleegafdeling worden gebracht. Het vervoersmiddel wordt gereden door gastvrouwen- en heren.

Ziekenvervoer

De behoefte aan deze extra service is ontstaan door wijzigingen in het ziekenvervoer, waardoor patiënten niet meer door de vervoerder naar de verpleegafdeling worden gebracht. Met de schenking van dit elektrisch voertuig kan het gasthuis in de behoefte aan vervoer binnenshuis voorzien. Het voertuig wordt vooral gebruikt door dialysepatiënten, omdat zij vaak slecht ter been zijn en meerdere keren per week naar het Sint Franciscus Gasthuis komen.

Samenwerking

De komst van het voertuig is tot stand gekomen door een samenwerking tussen het Franciscus Vriendenfonds en energiebedrijf Eneco. Eneco doet de schenking om te laten zien dat elektrisch vervoer hier goed tot zijn recht komt, omdat het schoon is en stil werkt.

Gastvrijheidszorg

Gastvrijheid is een belangrijke kernwaarde van het Sint Franciscus Gasthuis. De komst van het elektrisch vervoer sluit hierbij goed aan. Ook met diverse projecten, zoals het implementeren van een buffetwagen voor de warme maaltijd en het verbeteren van de servicebeleving van de patiënt (en bezoeker) op de verpleegafdeling, komt de slogan Uw zorg, onze passie goed tot zijn recht.

Franciscus Vriendenfonds

Vorig jaar is stichting Franciscus Vriendenfonds opgericht. De stichting richt zich op die extras, die de behandeling en het welzijn van patiënten in het Sint Franciscus Gasthuis bevorderen. Daarnaast komt er geld vrij voor wetenschappelijk onderzoek. Meer informatie over het vriendenfonds vindt u op de website
www.franciscusvriendenfonds.nl.