Nederlands Centrum voor Sociale Innovatie

Hart-voor-je-werk-prijs GGZ

29 januari 2010

Naar een evenwichtige arbeidsmarkt in de GGZ

De vraag naar zorg zal de komende jaren sterk toenemen en steeds complexer worden. Dat heeft ook gevolgen voor de werkgelegenheid in de geestelijke gezondheidszorg (GGZ): de behoefte aan gekwalificeerde werknemers wordt groter. Opleiding en arbeidsmarkt moeten daarom goed op elkaar aansluiten. En om de werknemers bij de GGZ te betrekken zijn goede arbeidsvoorwaarden en gunstige arbeidsomstandigheden van groot belang.

Het O&O-fonds GGZ (OOfGGZ) wil oplossingen vinden voor vraagstukken op het gebied van het arbeidsmarktbeleid in de GGZ. Het fonds initieert en financiert daarom projecten die direct of indirect bijdragen aan een evenwichtige ontwikkeling van deze arbeidsmarkt.

Het O&O-fonds GGZ looft prijzen uit - elk ter waarde van ¤ 50.000 - voor de vijf meest vernieuwende ideeën die een positieve impuls geven aan het werken binnen ggz-instellingen. Werknemers van GGZ-instellingen kunnen tot 1 maart 2010 voorstellen indienen. Per instelling wordt maximaal één idee beloond. Ga voor meer informatie naar de actiewebsite van de Hart voor je werk prijs.