C/TAC

P E R S B E R I C H T

's-Hertogenbosch, 29 januari 2010

Ctac rondt overname van Yellow2B en Yellow & Red af


· Belangrijke toevoeging NetWeaver practice


· Toevoeging kennis SAP-usability en -integratie


· Internetapplicaties, contentmanagement- en e-business-oplossingen


· Uitbreiding klantenkring

ICT-dienstverlener Ctac heeft de overname van Yellow2B en Yellow & Red afgerond. Ctac heeft per 28 januari 2010 52 procent van de aandelen van beide bedrijven overgenomen. De koopprijs is volledig afhankelijk van de resultaten van Yellow2B en Yellow & Red in de aankomende vier jaar. Het belang zal in die periode geleidelijk worden uitgebouwd naar honderd procent.

Door deze acquisitie versterkt Ctac zijn leidende positie in de markt van ICT-specialisten in Nederland en België. "Door de acquisitie van Yellow2B zijn we in staat een nieuwe propositie in de markt aan te bieden op het terrein van SAP-usability en -integratie. Yellow & Red heeft een bewezen track record op het gebied van internetapplicaties en van contentmanagement- en e-business-oplossingen. Wij zien met deze overname mogelijkheden om Ctac op dit terrein beter te profileren en onze positie met Microsoft-producten versneld uit te bouwen. Beide ondernemingen bedienen de enterprise-markt buiten de klantenkring van Ctac", zegt Jan Willem Wienbelt, CFO van Ctac.

"Met Ctac ontstaan voor Yellow & Red nieuwe mogelijkheden om groei te stimuleren en de bestaande e-business-proposities aan te bieden aan een nieuwe klantenkring", zegt Armand de Groot, directeur van Yellow & Red. "In de meeste gevallen integreren klanten onze internetoplossingen met hun bestaande ERP-systemen. Met beide expertises onder één dak kunnen we het complete integratietraject voor onze klanten verzorgen."

"Ctac heeft een groot aantal klanten in diverse sectoren en biedt Yellow2B daardoor een enorm businesspotentieel", zegt Fons Janssen, directeur van Yellow2B. "Door de samenvoeging met de Ctac NetWeaver-unit kan Yellow2B bovendien het recent ontwikkelde concept maKLIK, dat SAP-toepassingen eenvoudiger en toegankelijker maakt, goed in de markt zetten."

Klanten van Yellow & Red en van Yellow2B kunnen ook profiteren van de overige Ctac-diensten, waaronder ERP, infrastructuur, systeembeheer en hosting.

Yellow2B, specialist op het gebied van SAP NetWeaver, is opgericht in 2001 en levert integratieoplossingen die SAP-systemen op een gebruiksvriendelijke manier ontsluiten en toegankelijk maken. Yellow & Red, opgericht in 2000, richt zich op de realisatie van internetapplicaties, contentmanagement- en e-business-oplossingen. Sinds de oprichting zijn Yellow2B en Yellow & Red winstgevend en hebben in 2009 naar verwachting een gezamenlijke omzet gegenereerd van circa EUR 3,3 miljoen. Per ultimo september 2009 hadden beide vennootschappen gezamenlijk 27 medewerkers.

Yellow2B en Yellow & Red zullen zelfstandig onder eigen naam als onderdeel van Ctac opereren in de markt. De SAP NetWeaver-consultants van Ctac worden toegevoegd aan Yellow2B.

/ / / / / / / / / /

Over Yellow2B
Yellow2B realiseert integratieoplossingen die SAP-systemen op een gebruiksvriendelijke manier ontsluiten en toegankelijk maken. Het bedrijf heeft een uniek concept, genaamd maKLIK, en speciale softwarecomponenten ontwikkeld, waarmee SAP voor een breder publiek beschikbaar komt, ook voor de niet-geoefende SAP-gebruiker. Tot zijn klantenkring behoren bedrijven en organisaties in diverse branches, waaronder Audax, Stad Gent, Universiteit Maastricht, TNT Post, Eneco, BHP Billiton, ministerie van Economische Zaken en Louwman & Parqui. Yellow2B heeft vestigingen in Eindhoven en Den Bosch. Voor meer informatie: www.yellow2b.com.

Over Yellow & Red
Yellow & Red realiseert internetapplicaties, contentmanagement- en e-business-oplossingen voor toonaangevende klanten in Nederland en België. Het bedrijf beschikt over een tienjarig track record van succesvolle internetprojecten op basis van bewezen technologieën, waaronder het Microsoft-platform. Yellow & Red werkt onder meer voor de Nederlandse Spoorwegen, Center Parcs, Philips, KPN, VDL, DENSO Europe en DAF Trucks. De diensten worden aangeboden op basis van consultancy, detachering of volledige turnkey projectuitbesteding. Voor meer informatie: www.yellowred.nl.

Over Ctac
Ctac is ICT-dienstverlener, gespecialiseerd in ERP-oplossingen. Activiteiten bestaan uit implementatie, integratie en beheer van o.a. SAP- en Microsoft-systemen en hiervan afgeleide activiteiten, zoals systeemupgrades en systeemoptimalisaties. De onderneming is SAP Gold Partner en Microsoft Gold Partner in Nederland en België. Bovendien is Ctac de grootste SAP reseller in Nederland voor middelgrote ondernemingen. Tot de klantenkring behoren ongeveer zeshonderd organisaties, van elke bedrijfsgrootte en in uiteenlopende branches. Per ultimo september 2009 had Ctac 488 medewerkers in dienst. Ctac is actief in Nederland, België en Duitsland; het hoofdkantoor is gevestigd in 's-Hertogenbosch. Het bedrijf is genoteerd aan NYSE Euronext in Amsterdam (ticker: CTAC). Voor meer informatie: www.ctac.nl.