Politie Drenthe

Politie beschikt over DNA in zaak Reestlaan

Meppel, 29-01-2010 o Het onderzoek naar de dood van een 88-jarige vrouw in een verzorgingstehuis in Meppel is nog in volle gang. In de nacht van maandag 15 op dinsdag 16 juni 2009 werd de vrouw vastgebonden en gedeeltelijk ontkleed in haar kamer aangetroffen. Ze bleek door een misdrijf om het leven te zijn gekomen.

DNA aangetroffen

De politie heeft DNA aangetroffen tijdens het sporenonderzoek dat destijds is gehouden. Dit DNA is niet afkomstig van het slachtoffer en is mogelijk van de dader. Het DNA is door de databank gehaald en heeft geen match opgeleverd. De politie wil nog niet zeggen waar het DNA is aangetroffen. Politie en Openbaar Ministerieberaden zich over de te nemen vervolgstappen. Bij het starten van het onderzoek zijn diverse sporen aangetroffen en veiliggesteld, zo ook het DNA. De politie maakt dit echter nu pas bekend. Informatie over deze zaak wordt telkens gedoseerd naar buiten gebracht, dit alles is in het belang van het onderzoek.

Over het onderzoek
Er is destijds direct een groot onderzoek gestart. De politie heeft onder meer technisch sporenonderzoek verricht, een buurtonderzoek gehouden en huis aan huis ruim 21.000 flyers verspreid in de omgeving van Meppel. Bovendien besteedden diverse media aandacht aan deze zaak, waaronder het programma Opsporing Verzocht van de Avro. Er kwamen veel tips binnen van het publiek. Ondanks deze inspanningen heeft er nog geen aanhouding plaatsgevonden.

Bestemd voor de media