Ingezonden persbericht


iPad oogappeltje van spammers

Amsterdam, 29 januari 2010 - De langverwachte Apple iPad is uit. En het zijn niet alleen de consumenten die enthousiast zijn over deze nieuwste Apple-gadget. Uit onderzoek van SPAMfighter blijkt dat in het ultrakorte bestaan van de iPad de Apple-spam met dertig procent is toegenomen.

Spammers maken op hun manier misbruik van de populariteit van de Apple iPad. Apple-fans kunnen maar beter op hun hoede zijn wanneer het gaat om de inhoud van hun inbox. iPad- en Apple-gerelateerde e-mails zouden zomaar eens content kunnen bevatten, die leidt tot verlies van persoonlijke informatie aan kwaadaardige spammers, of schade aan pc of Mac.

SPAMfighter verwacht dat het niet blijft bij de Apple-spamtoename van dertig procent. De komende weken zal dit type spam volgens de spambestrijder exponentieel toenemen. Internetcriminelen spelen in op de blinde passie die veel consumenten hebben voor Apple-producten. De introductie van de gehypte iPad is voor spammers het ultieme moment om hier misbruik van te maken. Daarom moeten consumenten niet klikken op links in e-mails waarvan ze de afzender niet kennen, hoe aantrekkelijk het aanbod ook klinkt. Daarnaast is het belangrijk om het antispamfilter zo up-to-date mogelijk te houden. De communitygebaseerde methode van SPAMfighter werkt als een extra beveiligingslaag waardoor schadelijke e-mails de grootste moeite hebben om een inbox te bereiken.

Voor meer informatie over de producten van SPAMfighter: www.spamfighter.com of volg ons via Twitter.com/SPAMfighter en Facebook.com/SPAMfighter.

####

Over SPAMfighter
SPAMfighter ontleent zijn kracht aan ruim 6,5 miljoen actieve gebruikers over de gehele wereld, die met één druk op de knop melding maken van spammails. Als verschillende gebruikers dezelfde spamkenmerken rapporteren, filtert SPAMfighter de betreffende mail automatisch uit de berichtenstroom. Zo blokkeert de oplossing negentig procent van de spam vóór deze de inbox van gebruikers bereikt. SPAMfighter is de Europese marktleider in antispamoplossingen en heeft 35 mensen in dienst. Het hoofdkantoor van de onderneming is gevestigd in Kopenhagen (Denemarken). Voor meer informatie: www.spamfighter.com.



Ingezonden persbericht